Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gratis voorleesapp in Jaar van het Voorlezen

Het Kinderopvangfonds lanceert, in het kader van het Jaar van het Voorlezen 2013, een gratis voorleesapp voor ouders en medewerkers in de kinderopvang en de peuterspeelzaal. De app Timo en het toverstokje is een digitale versie van het gelijknamige prentenboek van Rian de Visser. Alleen dit jaar is de app gratis te downloaden.
Gratis voorleesapp in Jaar van het Voorlezen
Foto: ANP Photo

Gerda Havertong zal de voorleesapp presenteren tijdens de uitreiking van de Media Ukkie Award. Zij geeft een presentatie over hoe de app werkt en hoe je er, ook zelf, mee kunt voorlezen aan kinderen. Vrolijke animaties verrijken het verhaal.

Digitale prentenboeken

Met het aanbieden van de app wil het Kinderopvangfonds de meerwaarde van digitale prentenboeken onder de aandacht brengen. Christel Eijkholt, directeur van Het Kinderopvangfonds: ‘Voorlezen is enorm belangrijk voor de ontwikkeling en woordenschat van jonge kinderen. Digitale en geanimeerde prentenboeken helpen daarbij en zijn bovendien hartstikke leuk voor jonge kinderen.’

Wedstrijd voorleesstem

Aan de lancering is ook een wedstrijd verbonden. Voorleesouders, oppassers, kinderopvangmedewerkers, opa’s en oma’s en andere voorlezers kunnen een opname van hun stem opsturen. Heel 2013 kunnen mensen zo meedoen aan een voorleeswedstrijd met maandelijks als prijs een WepBoekpakket. Uit de maandwinnaars wordt in december ‘De Voorleesstem 2013’ gekozen.

Applegebruikers kunnen hier de gratis app Timo en het toverstokje downloaden.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.