Goed puzzelen kan straks geld besparen

Er wordt druk gepuzzeld in de kinderopvang. Met de nieuwe beroepskracht-kindratio kan de komst van één nieuwe baby de planning volledig overhoop gooien. Wat is de ideale groepsindeling? Tony Weggemans van adviesbureau Ayit Consultancy zet verschillende groepsindelingen tegenover elkaar.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
iStock

Zijn hoge uurtarieven voor de dagopvang onvermijdelijk in 2019? Natuurlijk stijgen uurtarieven elk jaar een beetje. Maar het is nog koffiedik kijken wat het effect van de nieuwe BKR-maatregel is in combinatie met de verhoogde kinderopvangtoeslag. Staatssecretaris Tamara van Ark is ervan overtuigd dat een indexatie van 4,9 procent van de maximum-uurtarieven waarover ouders kinderopvangtoeslag terugkrijgen voldoende moet zijn. Maar zowel uit het SEO-onderzoek als het aanvullende praktijkonderzoek van Buitenhek bleek dat de verschillen tussen organisaties groot zijn. Buitenhek berekende dat de gemiddelde kostenstijging hoger uitpakt: ruim 7 procent.

Niet één advies te geven

Weggemans adviseert kinderopvangorganisaties bij financiële vraagstukken.

0
3081

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.