Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

GGD doet onderzoek naar gevolgen zedenzaak

GGD

De GGD is nog altijd nauw betrokken bij het steunen van de ouders in de Amsterdamse zedenzaak. Een onderzoek onder de slachtoffers en hun ouders moet duidelijkheid geven over hoe het hun de komende tijd vergaat. De GGD zal dit onderzoek uitvoeren.

Dit meldt dagblad Trouw. Hoe het nu gaat met de kinderen en de ouders, is volgens Wilco Tuinebreijer, psychiater en hoofdbehandelaar van de grootste Nederlandse GGD, niet te zeggen. Hoe het onderzoek er precies uit gaat zien, is ook nog niet bekend.

Hulp van instellingen
Dat de GGD pas twee jaar na de aanhouding van Robert M. aan dit onderzoek werkt, is volgens Tuinebreijer onvermijdelijk. Het onderzoek moet zorgvuldig plaatsvinden. De afgelopen twee jaar heeft de GGD een groot aantal instellingen ingeschakeld voor hulp, onder andere De Bascule, GGZ Ingeest en ’t Kabouterhuis. Ook nu nog vragen ouders de GGD om raad of een verwijzing naar een behandelende instantie.

Zedenzaak is een ramp
Kinderen zijn eerder in het AMC onderzocht op lichamelijk, psychisch en forensisch gebied. Voor het onderzoek wil de GGD buitenlandse expertise inschakelen. De Amsterdamse zedenzaak is de grootste zedenzaak die ooit in Nederland plaatsvond. De gemeente Amsterdam heeft de zaak dan ook uitgeroepen tot ramp.

Bron: Trouw
ANP Photo, Lex van Lieshout

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.