Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gezonde opvoeding centraal in Week van het Jonge Kind

De Week van het Jonge Kind vindt dit jaar plaats van 13 tot en met 20 april. Het programma voor het openingscongres is net bekend gemaakt en gaat over gezond opvoeden.
Foto: AdobeStock

Het is het zesde jaar dat de Week van het Jonge Kind plaatsvindt. Deze traditie komt overgewaaid vanuit de Verenigde Staten. In 2013 introduceerde Ileen Purperhart, directeur van Hestia Kinderopvang in Amsterdam de week ook in Nederland. In de week kunnen organisaties aandacht vragen voor de enorme meerwaarde van kinderopvang voor kinderen voor 0-4 jaar.

Congres

Het openingscongres vindt plaats op vrijdag 13 april in pakhuis de Zwijger in Amsterdam. In plenaire sessies en workshops wordt op verschillende facetten van de gezonde opvoeding ingegaan. Denk aan risicovol spelen, de seksuele ontwikkeling en groene kinderopvang.

Activiteiten aanmelden

Het activiteitenoverzicht voor de Week van het Jonge Kind is nog vrij leeg. Maar initiatieven kunnen aangemeld worden op de website weekvanhetjongekind.nl. Voorgaande jaren werden lokale politici uitgenodigd, cursussen georganiseerd voor ouders en werd de buurt uitgenodigd om eens een kijkje te nemen op een speciaal ingelaste open dag.

Lees hier meer over de week

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.