Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gerechtshof bevestigt fraude gastouderbureau

Een gastouderbureau uit Gorinchem heeft onterecht kinderopvangtoeslag ontvangen, zo oordeelt het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden. Hiermee bevestigt het Hof een eerdere uitspraak van de Rechtbank Arnhem. De fraude vond plaats van 2006 tot en met september 2008. Daarna werd het gastouderbureau opgedoekt.
Gerechtshof bevestigt fraude gastouderbureau
Foto: ANP Photo

De eigenaren van het bureau benaderden ouders op scholen, in de moskee en op straat om hen te informeren over kinderopvangtoeslag. De man vertelde ouders dat zij zich als gastouder bij hem konden registreren en zo kinderopvangtoeslag konden opstrijken. Ouders tekenden een contract en vervolgens hief het bureau 0,97 eurocent per opvanguur per (gast)ouder.

Geen gastouderbureau

Het Gerechtshof oordeelt dat het bureau geen officieel gastouderbureau was aangezien er geen risico-inventarisatie heeft plaatsgevonden op de adressen van de (gast)ouders, noch een aanbod voor nascholing. Ook vindt het Hof niet dat het bureau heeft bemiddeld tussen vraag- en gastouder. Het bureau heeft zich eigenlijk alleen beziggehouden met de financiële aspecten van de kinderopvangtoeslag.

FIOD

Veel (veelal Marokkaanse) ouders zijn door het bureau misleid. Het bureau moet een naheffingsaanslag van de FIOD van € 114.058 betalen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.