Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Genomineerden Groene Giraf 2013 bekendgemaakt

Op de Dag van de Duurzaamheid maakt De Groene Giraf bekend welke kinderopvanglocaties en -organisaties genomineerd zijn voor de duurzaamheidsprijs van 2013. De kanshebbers zijn in drie categorieën onderverdeeld: kinderdagverblijven, grote kinderopvangorganisaties en beste duurzame nieuwkomer.
Genomineerden Groene Giraf 2013 bekendgemaakt
Foto: Groene Giraf

In de categorie Kinderdagverblijven zijn genomineerd:

·    De Geheime Tuin uit Zeist
·    Dromelot uit Amsterdam
·    Casa dei Bambini uit Bussum

In de categorie Grote Kinderopvangorganisaties zijn genomineerd:

·    Korein Kinderopvang uit Eindhoven
·    Hestia Kinderopvang uit Amstelveen
·    Trias Kinderopvang uit Sassenheim

In de categorie Beste duurzame nieuwkomer zijn genomineerd:

·    BSO Wijs! uit Vianen
·    De Bzzzondere Boshoeve uit Nieuw Vennep
·    De Bolderburen uit Culemborg

Normaal gesproken is er ook een categorie duurzame bso’s, maar ‘zowel het aantal als de kwaliteit van de inzendingen bleef achter in vergelijking tot andere jaren’, meldt de initiatiefneemster Ilse Vlaming. Daartegenover staat  dat er in de categorie duurzame nieuwkomers veel bso’s zijn aangemeld. Deze categorie is bedoeld voor organisaties die na januari 2012 zijn geopend.

Checklist

De Groene Giraf is inmiddels een begrip in de kinderopvangbranche. Kinderopvangorganisaties kunnen zich aanmelden voor de prijs, maar zij kunnen er ook voor kiezen om de checklist duurzaamheid te raadplegen. Hiermee kan een start worden gemaakt met duurzaamheid in de organisatie. De meeste kinderopvangondernemers en -medewerkers die de afgelopen maanden de Groene Giraf hebben geraadpleegd, deden dit vanwege de checklist of om een nulmeting te doen. Een kwart deed mee om een Groene Giraf te winnen. Opvallend is dat er dit jaar veel ‘grote organisaties’ meededen.

Duurzaam ondernemen

Met de Groene Giraf hoopt Vlaming dat meer ondernemers in de kinderopvang duurzaam gaan ondernemen. Dat betekent: rekening houden met natuur, milieu en de maatschappij, aandacht voor zuinig omgaan met grondstoffen en kiezen voor schone materialen. Verder wordt gelet op activiteiten die duurzaam gedrag van kinderen en medewerkers stimuleren.

Prijsuitreiking

De prijswinnaars worden in november door een jury, bestaande uit branchepartijen en oud-winnaars, gekozen. Op 27 november vindt de prijsuitreiking plaats tijdens de eerste landelijke Kennisdag van Stichting Ruimte-OK in Almere.

Lees meer over de genomineerden voor de Groene Giraf 2013

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.