Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gemeenten krijgen Raad van Kinderen

Vijf Nederlandse gemeenten krijgen een Raad van Kinderen. Wethouders van deze steden gaan actief aan de slag met de aanbevelingen van de kinderen.
1kinderraadANP.jpg
Prinses Laurentien. - Foto: ANP

Prinses Laurentien van de Missing Chapter Foundation en staatssecretaris Jette Klijnsma trappen de pilot af. Dat meldt nu.nl

Vijf gemeenten

De Raden in de pilot bestaan grotendeels uit bovenbouwleerlingen van basisscholen. In totaal doen vijf gemeenten mee: Leiden, Den Haag, Deventer, Groningen en Breda.

Armoede tegengaan

Doel van de kinderraad in de gemeenten is meedenken over hoe de extra 100 miljoeneuro die staatssecretaris Klijnsma beschikbaar heeft gesteld voor het tegengaan van armoede onder kinderen besteed wordt. ‘Een raad van kinderen kan daar enorm bij helpen’, aldus Klijnsma.

Missing Chapter Foundation

Prinses Laurentien richtte zes jaar geleden de Missing Chapter Foundation op om kinderen een bedrijven te koppelen. Inmiddels hebben ruim 80 bedrijven een Raad van Kinderen, die de bedrijven adviseren over verschillende thema’s. De bedrijven en nu ook de deelnemende gemeenten moeten aangeven wat er met de adviezen van de kinderen wordt gedaan.

De aftrap van de pilot vindt plaats in de Week van het Jonge Kind, waarbij extra aandacht wordt gegeven aan de ontwikkeling van jonge kinderen. Lees meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.