
De zaak leidde in 2014 tot veel ophef. Op 6 februari 2014 besloot het gemeentebestuur om op basis van inspectieverslagen van de GGD en klachten van de ouders het kinderdagverblijf te sluiten. De directrice zou kinderen hebben geslagen en geduwd en er zou een angst- en zwijgcultuur heersen. Volgens de GGD was de veiligheid van kinderen in het geding.
Klachten van ouders
Er werd niet meteen tot sluiting van de locatie overgegaan. Nadat de eerste signalen naar buiten kwamen, werd de directrice een half jaar de toegang tot de opvang ontzegd. Kwam ze toch, dan zou er een boete van 10.000 euro volgen. Maar er volgden meer klachten van ouders. Uiteindelijk besloot de gemeente toch in te grijpen.
Door de sluiting ging het kinderdagverblijf failliet. De eigenaresse maakte bezwaar tegen de vergaande maatregel van de gemeente om tot sluiting van de locatie over te gaan. Zij kreeg hierin steeds gelijk omdat een echt goede onderbouwing vanuit de gemeente ontbrak. Ook de Raad van State gaf de vrouw in eerste instantie gelijk. Maar het is de gemeente nu toch nog gelukt om de Raad te overtuigen waarom sluiting van de locatie een terechte ingreep was.
Wat speelde zich precies af op het kinderdagverblijf in Venray? Een tijdje na de zaak peilde het Algemeen Dagblad de stemming onder ouders, buurtgenoten en personeel. Niet iedereen begreep waarom de locatie gesloten werd. Lees hier waarom
Ik ben wel erg benieuwd naar de uitspraak, nadat de RvS in eerste instantie de Gemeente ongelijk gaf. (zie: http://deeplink.rechtspraak.nl/uitspraak?id=ECLI:NL:RVS:2016:1103)