Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Geef ‘Kleine ijsbeer. Een ijsbeer in de tropen’ cadeau in 2023

Hoe mooi zou het zijn als álle kinderen opgroeien met de mooiste verhalen? De campagne ‘Geef een (prenten)boek cadeau’ wil dat mogelijk maken met betaalbare (prenten)boeken. Het prentenboek voor 2023 is bekend: vanaf 12 mei ligt Kleine ijsbeer. Een ijsbeer in de tropen in de winkel voor maar €2,99. Aan wie geef jij dit cadeau?
geef-kleine-ijsbeer-een-ijsbeer-in-de-tropen-cadeau-in-2023

Ruim een kwart miljoen peuters en kleuters worden jaarlijks bereikt met de campagne, zeggen de initiatiefnemers van ‘Geef een (prenten)boek cadeau’. En dat is maar goed ook, want voorlezen is niet alleen gezellig en ontspannen; het stimuleert ook de taalontwikkeling van kinderen.

Betaalbare boeken

In een tijd waarin de kosten flink stijgen, is het fijn als boeken betaalbaar blijven. Om dat te stimuleren brengt de campagne jaarlijks een speciale editie van een bestaand boek uit, die te koop is voor een paar euro. Het doel is niet alleen dat ouders met lagere inkomens dan ook in staat zijn een boek te kopen voor hun kinderen, maar ook om de drempel te verlagen voor bijvoorbeeld kinderopvangorganisaties, gastouders, scholen en familie om een boek cadeau te doen.

Voor alle kinderen

‘Wat zou het mooi zijn als ieder kind een eigen verzameling met de mooiste kinderboeken in zijn kamer heeft staan’, zeggen de initiatiefnemers. ‘Om die boekenkast te vullen, bundelen boekhandels en diverse partners ieder jaar hun krachten om in het voorjaar een jeugdboek en een prentenboek beschikbaar te stellen voor een klein bedrag.’

Kleine ijsbeer

Vanaf vrijdag 12 mei 2023 ligt het boek Kleine ijsbeer. Een ijsbeer in de tropen van Hans de Beer in vrijwel alle Nederlandse boekenwinkels én in een deel van de boekenwinkels in Vlaanderen, voor slechts €2,99.

Dit boek verscheen voor het eerst in 1987 en is in meer dan 35 talen uitgegeven. Het is de eerste van een serie boeken over een kleine ijsbeer, genaamd Lars. Wereldwijd zijn er ruim 10 miljoen boeken over Lars verkocht. Er zijn inmiddels al 12 avonturen van Lars verschenen, en in elk deel sluit hij vriendschappen met nieuwe dieren.

Over het boek ‘Kleine ijsbeer. Een ijsbeer in de tropen’

geef-kleine-ijsbeer-een-ijsbeer-in-de-tropen-cadeau-in-2023Wat is het koud! We reizen af naar de ijzige Noordpool, waar kleine ijsbeer Lars een avontuur beleeft en nieuwe vrienden maakt. 

Een kleine ijsbeer wordt door zijn vader voor het eerst meegenomen naar de zee. Vader leert hem om te zwemmen, vissen te vangen en een sneeuwhoop te maken als bescherming tegen de wind wanneer je slaapt.

Maar als de kleine ijsbeer wakker wordt dobbert hij op een ijsschots midden in zee. Waar is papa gebleven? En wat is het water hier warm! Uiteindelijk komt de ijsbeer terecht in een vreemd warm land waar alles groen is. Hij ontmoet dieren die hij nog niet kent. Maar hoe komt hij weer thuis?

Lees meer over de campagne ‘Geef een (prenten)boek cadeau’ en download beeldmateriaal om aandacht te geven aan de campagne >>

Het kinderboek ‘Project Barnabus’ gaat over thema’s die in de huidige tijdsgeest met social media een belangrijke rol spelen: (im)perfectie en inclusie. Op een speelse wijze leren kinderen dat ze mogen zijn wie ze zijn. Niet voor niets is het boek winnaar van de Sardes-Leespluim van de maand december! Lees het juryrapport en bekijk de activiteiten bij het boek. Lees meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.