Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Gastouders in Heerlen moeten toetsen of opvang past binnen bestemmingsplan

Gastouders in de gemeente Heerlen moeten (met terugwerkende kracht) toetsen of hun gastouderopvang past binnen het bestemmingsplan van de woning. Dat geldt dus niet alleen voor nieuwe, maar ook voor bestaande gastouderopvanglocaties. ‘Uit incidentele controles van handhaving is gebleken dat gastouders, veelal onbewust, in strijd handelen met de regels van het bestemmingsplan’, stelt de gemeente.
gastouders-in-heerlen-moeten-opvang-toetsen-aan-bestemmingsplan-woning
gpointstudio / Getty Images / iStock

Waar

Registreren

2 REACTIES

  1. Bizar! Hebben ze niets beters te doen. Toen ik in 2009 van gastouders kleinschalig kdv werd zei de gemeente Utrecht direct: tot 6 kindplaatsen valt onder woonbestemming, of het nu gastouder of kdv is. Omdat ze blij zijn met elke kindplaats die er is!

  2. Lees alle reacties
  3. Het is ongelooflijk hoe gemeenten het maatschappelijk leven dicht proberen te timmeren en je straks een ambtenaar nodig hebt om een kopje thee op de juiste manier te zetten. De rechter is er in de aangehaalde uitspraak toch duidelijk genoeg over?
    “Dat een gezin met zes kinderen geen normaal of doorsnee gezin is, en geen sprake is van een gezinssituatie maar van bedrijfsmatige gastouderopvang doet daaraan niet af, nu de omvang van deze opvang beperkt is. Het college heeft zich, gelet op deze beperkte omvang van de opvang, in redelijkheid op het standpunt kunnen stellen dat van onevenredige hinder voor het woonmilieu geen sprake is en dat derhalve geen aanleiding bestaat de aanbevolen afstanden uit de brochure “Bedrijven en Milieuzonering” van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten toe te passen.”
    Doe dan niet zo moeilijk, en geef gewoon aan dat gastouderopvang binnen een woonfunctie past.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.