Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Evaluatie Wet IKK uitgesteld naar einde 2022

De evaluatie van de Wet IKK is uitgesteld tot eind 2022. Binnen vier jaar na de inwerktreding zou de wet geëvalueerd worden, maar dit heeft vertraging opgelopen doordat de LKK-metingen van 2020 vanwege COVID-19 zijn vervallen.
Afbeelding van Alexander Vollmer via Pixabay

Dat laat staatssecretaris Bas van ’t Wout weten in de Verzamelbrief Kinderopvang (december 2020).

De Eerste en Tweede Kamer zouden vóór 1 januari 2022 een verslag moeten ontvangen over de doeltreffendheid en de effecten van deze wetgeving voor innovatie en kwaliteit van de kinderopvang (IKK) in de praktijk.

Landelijke Kwaliteitsmonitor Kinderopvang (LKK)

Bij de evaluatie van de Wet IKK is het van belang dat er zicht is op de ontwikkelingen in de kwaliteit van de kinderopvang. Een belangrijke bron hiervoor is de Landelijke Kwaliteitsmonitor. In de Verzamelbrief Kinderopvang van 1 juli 2020 schreef Van ’t Wout aan de Kamer dat de metingen van 2020 vanwege COVID-19 zijn komen te vervallen. De resultaten van de vierde LKK-meting zijn daardoor pas aan het einde van 2021 beschikbaar. Voor de betrouwbaarheid van de evaluatie is de input van vier metingen essentieel; twee vóór implementatie IKK en twee erna.

Vóór 1 januari 2023

Van ’t Wout: ‘Omdat ik hecht aan een kwalitatief goede evaluatie die zekerheid biedt over de robuustheid van de conclusies, wil ik de evaluatie van de Wet IKK uitstellen. Dit betekent dat uw Kamer vóór 1 januari 2023 een verslag ontvangt over de doeltreffendheid en de effecten van de Wet IKK in de praktijk.’

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.