Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Evacuatie na bommelding kinderdagverblijf Breda

Marianne Velsink
De schrik zat er goed in bij pedagogisch medewerkers en kinderen van kinderdagverblijf Smallsteps Princenhoeve in Breda. Zij werden woensdag twee keer gebeld door een anonieme bommelder. De persoon die hierachter zit, is nog altijd niet gevonden.
Foto: ANP

Dit melden lokale media in Brabant, zoals Omroep Brabant en BN de Stem. De bommelding had veel impact op de omgeving. Zestig kinderen en pedagogisch medewerkers waren op het moment van de telefoontjes aanwezig op de opvang. Locatiemanager Maud Wijlaar reageerde kort na het incident tegen Omroep Brabant: ‘We hebben snel gehandeld en de kinderen in veiligheid gebracht. Je schrikt je natuurlijk kapot, maar gelukkig is het pand weer veilig verklaard.’

Opvang in een hotel

Ook voor de omgeving was de impact groot. Omliggende woningen werden tijdelijk ontruimd. De toegangswegen rondom het kinderdagverblijf werden afgesloten. De kinderen en pedagogisch medewerkers van Smallsteps werden ondertussen opgevangen in een naastgelegen hotel.

Rust teruggekeerd

Wat de anonieme beller precies vertelde, is niet bekend. De politie wil in het belang van het onderzoek niets zeggen over de inhoud van de gesprekken. Ook de mensen van de kinderopvang is gevraagd niet te veel te vertellen. Ze laten Omroep Brabant wel weten dat de rust inmiddels is teruggekeerd.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.