Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Enquête over prijsstijging

De kosten van kinderopvang voor ouders gaan volgend jaar enorm stijgen. De stijging van het maximum vergoede uurtarief van 5,6 procent, is zwaar onvoldoende. Kinderopvangorganisaties zullen hun prijzen tussen de 5 en 14 procent gaan verhogen, zegt Jeroen Pernot, eigenaar van nettobijdrage.nl. Hij houdt een enquête om de werkelijke prijsstijging in kaart te brengen.
al-jaren-in-de-stress-over-de-taaleis-een-strop-om-de-nek
http://www.fotogestoeber.de / Getty Images / iStock

Jeroen Pernot, eigenaar van nettobijdrage.nl, onderzoekt ieder jaar de gevolgen van de kinderopvangtoeslagtabel voor de kinderopvangbranche. Hij zegt dat uit zijn onderzoek blijkt dat het kinderopvanguurtarief al jaren onvoldoende stijgt en dat de overheid in werkelijkheid veel minder uitkeert dan wat het pretendeert. ‘In met name de Randstad ligt het werkelijke uurtarief veel hoger dan het uurtarief dat de overheid compenseert als gevolg van hogere kosten voor de kinderopvang. Hierdoor ontvangen ouders in werkelijkheid dus niet maximaal 96% van de kosten, maar slechts 83%.’

Enquête

Zijn doel is om de politiek duidelijk te maken dat het maximum vergoede uurtarief (KOT) een stuk hoger moet dan de 5,6 procent die nu besloten is. Om zijn punt kracht bij te zetten, organiseert hij een enquête om duidelijk te maken wat de prijsstijging is die kinderopvangorganisaties gaan doorvoeren. Zijn verzoek is om deze enquête voor donderdag 3 november in te vullen omdat RTL Nieuws aandacht gaat besteden aan de prijsverhoging.
De enquête vind je hier >>>>

Marike Vroom werkt al 27 jaar voor de kinderopvangbladen. Begonnen als redacteur voor het blad Kinderopvang, daarna jarenlang als hoofdredacteur van dat blad en ook van Management Kinderopvang, Kinderopvangtotaal.nl én Zosja.nl. Sinds 2023 heeft Sophie van Hogendorp het hoofdredacteurschap overgenomen. Marike blijft betrokken als eindredacteur van Management Kinderopvang. De sector heeft voor eeuwig haar hart gewonnen.

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.