Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Engelstalige opvang bij Villa Petit Paradis

Engelse

Villa Petit Paradis, dit jaar uitgeroepen tot Kinderdagverblijf van het Jaar, biedt twee dagen per week Engelstalige kinderopvang aan voor peuters. Het Engels wordt op een speelse manier geïntroduceerd door met elkaar te zingen en beweegspelletjes te doen.

De opvang hoopt dat peuters bekend raken met de klanken van het Engels en de taal daardoor later makkelijker kunnen leren. ‘Peuters hebben zeer plastische spraakorganen en zijn erg gevoelig voor taal. Het is een mooi moment om ze nu al met het Engels in aanraking te brengen’ aldus Villa Petit Paradis uit Meppel. De nadruk ligt niet op het cognitieve gebied, maar puur op de beleving van de Engelstalige activiteit en het plezier dat kinderen eraan beleven.

Engelse liedjes
Voor het project is speciaal een pedagogisch medewerker aangesteld die twee dagen per week op de groepen meedraait. Zij start de dag start met een Engelstalig liedje: ‘goodmorning, goodmorning, goodmorning to you, goodmorning , goodmorning, goodmorning to you! And how do you do?’
Er zijn ook telliedjes waarin het Nederlands wordt afgewisseld met het Engels.

ANP Photo, GERALD VAN DAALEN

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.