Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Eerste kinderdagverblijf met Daltonlicentie

Fris!, een kinderdagverblijf uit Apeldoorn is de eerste kinderopvanglocatie met een Daltonlicentie. Daltonscholen zijn er al heel veel. Zij zoeken bij voorkeur samenwerking met kinderopvangorganisaties met dezelfde pedagogische opvattingen. De licentie is uitgereikt door de Nederlandse Dalton Vereniging (NDV).
Eerste kinderdagverblijf met Daltonlicentie
Foto: Fris! Kinderdagverblijf

De pedagogiek van Dalton draait om de ankerpunten vrijheid in gebondenheid, zelfstandigheid en samenwerking. Steeds meer scholen hebben de wens toe te groeien naar een integraal kindcentrum waarbinnen het kinderdagverblijf, de bso en de peuterspeelzaal ook werken vanuit de Daltonvisie. Willem Wagenaar, voorzitter van NDV denkt dat een Daltonkinderdagverblijf peuters zelfstandiger maakt en hen beter voorbereidt op een schoolse setting.

Licentie kinderopvang

Ruim twee jaar geleden lanceerde de NDV een licentie voor de kinderopvang wat al heeft geleid tot meerdere aanvragen. Het Apeldoornse kinderdagverblijf Fris! deed meteen mee aan een polit voor de licentie. Zo kon het kinderdagverblijf onder andere meehelpen met het ontwikkelen van een geschikt scholingsprogramma voor pedagogisch medewerkers.

Fris!

In 2011 vertelde initiatiefnemer Linda van der Vliet van Fris! op Kinderopvangtotaal: ‘Het Daltonprincipe kan prima worden vormgegeven binnen de kinderopvang. In principe ben je vrij om jezelf als Daltonlocatie uit te geven. Maar wilden het meteen goed doen door via de NDV een officiële licentie aan te vragen. Zo weten ouders dat we niet alleen volgens de principes van Dalton werken, maar dat ons beleidsplan er helemaal op gebaseerd is.


Lees meer op dalton.nl

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.