Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Eerste Kamer akkoord met wijzigingen Wet kinderopvang

Eerste

De bezuinigingen in de kinderopvang zijn definitief nu ook de Eerste Kamer heeft ingestemd met de wijzigingen in de Wet kinderopvang. Voor een deel zijn de bezuinigingen dit jaar al gerealiseerd, maar in 2013 volgen nieuwe bezuinigingen.

Hoge inkomens
De bezuinigingen die nog volgen, houden in dat mensen met een gezamenlijk inkomen van ongeveer 118.00 euro en hoger vanaf 2013 helemaal geen kinderopvangtoeslag krijgen voor hun eerste kind. Ook mensen met een lager inkomen krijgen te maken met een verlaagde kinderopvangtoeslag voor hun eerste kind.

Koppeling gewerkte uren
In 2012 is de koppeling tussen kinderopvangtoeslag en gewerkte uren al gemaakt. Ouders ontvangen alleen toeslag voor de uren van de ouder die het minste werkt. Op de website van Rijksoverheid staat dat bezuinigingen in de kinderopvang noodzakelijk zijn om de kinderopvang betaalbaar te houden. Vanaf 2005 zijn de uitgaven aan kinderopvang verdrievoudigd.

Bron: Rijksoverheid.nl
Foto: ANP Photo

3 REACTIES

 1. Minder toeslag = minder werkende ouders dit leidt tot de volgende
  minder werkende ouders = minder inkomen belasting
  minder winst kinderopvang = minder inkomen belasting
  2 x minder inkomen belasting = gemente moet meer bezuiniging!!!
  in echte nummers…..
  €100 minder toeslag
  1300 minder salaris > €300 minder belasting geld
  1300 minder inkomen KDV…. 15% winst > 50% belasting €97.5 minder belasting geld
  dus voor elke €100 euro bezuinigd…. €302.5 belasting geld verloren…..
  Dit houd niet in over de verlies van inkomens van de kdv, de leidsters en de werkende moeders…. dat is nog een veel grotere bedrag…..
  hoe kan dit goedgekeurd zijn!!!!?????

 2. Lees alle reacties
 3. De politiek laat hiermee zijn ware gezicht zien door op kinderopvang en zorg te bezuinigen, ondanks dat zij demensionair zijn. VVD en CDA zijn er alleen voor de mensen met groot kapitaal, als eigenaren van groot bedrijven en ambtenaren.
  Iedere burger weet dat als van iedere Euro er 62 cent naar de ambtenaren gaat en er dus nog maar 38 % te besteden valt, het systeem door en door rot is. Hieraan kun je zien, dat men de werkelijke problemen afschuift op de gewone man en weigert de strijd aan te gaan met het eigen ambtelijke systeem.
  Erg dapper dus, groet Boudewijn

 4. Bedankt kabinet! Hebben jullie wel eens gedacht aan alle banen die op de tocht staan bij het personeel in de kinderopvang, hoeveel lokaties er noodgedwongen moeten sluiten? Omdat er nu nog minder gezinnen gebruik (gaan) maken van de opvang? Grote onrust stokers zijn jullie, waardeloos niet nadenkend demissionair kabinet! Laten we hopen op snel iets anders in september!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.