Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Een zee van liefde’ is boek van de maand augustus

In ‘Een zee van liefde’ heeft Pinguïn een groot geheim: hij is verliefd op Beer. Pinguïn voelt de liefde in zich, als een storm die door zijn lijf raast. Maar Beer is niet verliefd… ‘Een zee van liefde’ krijgt de Sardes-Leespluim van de maand augustus. Bekijk de activiteiten bij het boek.
een-zee-van-liefde-is-boek-van-de-maand-augustus
Pagina's uit het boek Een zee van liefde.

Pinguïn maakt in zijn bootje een lange reis naar het huis met de vuurtoren waar Beer woont. Hij gaat Beer zijn geheim vertellen, hij is verliefd op Beer. Beer moet er hartelijk om lachen. Verliefd? Dat kan toch niet. Ze zijn toch zo verschillend. ‘In weinig woorden en sprekende beelden wordt duidelijk wat liefde is en dat liefde zich niets aantrekt van verschillen, afstand of geaardheid’, stelt de Leespluim-jury in het juryrapport.

Mimiek en lichaamstaal

‘De mimiek en lichaamstaal van Beer en Pinguïn, in sterke kleuren en een grafische inslag, vertellen het verhaal, de woorden ondersteunen en verrijken het. Een boek om ademloos van te genieten met oudere kleuters en grote mensen.’

Lees het volledige juryrapport >>

Activiteiten

Emiel Helmich ontwikkelde passende activiteiten bij het boek, om samen met de kinderen te doen. Bekijk bijvoorbeeld eens de voorkant van het prentenboek met de kinderen en bespreek wat er te zien is. Welke dieren zien we op de voorkant van het prentenboek? Waar zijn ze? En wat hebben ze meegenomen naar het strand? Een pinguïn op het strand, hoe zou die hier gekomen zijn? En over de titel: wat zou een zee van liefde betekenen?

Wat is liefde?

Praat met de kinderen over liefde. Wat is liefde? Ken je mensen die verliefd zijn? Hoe zie je dat die mensen verliefd zijn? Ben je zelf verliefd of verliefd geweest? Wat voel je als je verliefd bent?

Bekijk alle activiteiten bij het boek >>

Boekgegevens
Titel: Een zee van liefde
Auteur: Pieter Gaudesaboos
Uitgever: Uitgeverij Lannoo
Vanaf circa 5 jaar

Het prentenboek ‘Het nummer één telboek’ kreeg de Sardes-Leespluim van de maand juli 2022. Een tel- en zoekboek vol humor, dat je graag op het verkeerde been zet. Het prentenboek is voor kinderen vanaf 2 jaar. Bekijk ook de activiteiten bij het boek. Lees meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.