Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Een huis voor Harry’ Prentenboek van het Jaar

Waar lezen we uit voor tijdens het Voorleesontbijt van 2019? De keuze voor het prentenboek van het jaar is gevallen op ‘Een huis voor Harry’ van Leo Timmers.

Dit maakt de CPNB bekend, de organisatie voor Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek.

Voorleesontbijt

Het voorleesontbijt vindt volgend jaar plaats op woensdagochtend 23 januari 2019. Deze voorleesochtend en de hele Voorleesdagen leven altijd erg in de kinderopvang. Tijdens het ontbijt nodigen kinderdagverblijven, peuterspeelzalen, gastouders en scholen bijzondere gasten uit die uit het boek gaan voorlezen. Vaak wordt het gecombineerd met een pyamaochtend of een lekker ontbijt.

Nationale Voorleesdagen

Tijdens de Nationale Voorleesdagen krijgt niet alleen het Prentenboek van het Jaar, maar ook andere prentenboeken aandacht. Nederlandse jeugdbibliothecarissen hebben een Top 10 van prentenboeken samengesteld die straks extra veel in het zonnetje staan. Speciaal voor De Nationale Voorleesdagen komt het Prentenboek van het Jaar uit in een mini-editie voor € 4,95 inclusief app.

Top Tien

De Prentenboek TopTien 2019 is: (indien tweede naam dan is deze de illustrator)

  • Als ik een dinosaurus had van Alex Barrow en Gabby Dawnay (Querido)
  • De kale boom van Tamara Bos en Barbara de Wolf (De Vier Windstreken)
  • Dino’s bestaan niet van Mark Janssen  (Lemniscaat)
  • Een huis voor Harry van Leo Timmers (Querido Kinderboeken)
  • Gulzige geit van Petr Horácek (Lemniscaat)
  • Heb jij misschien Olifant gezien? van David Barrow (Gottmer)
  • Ossip en de onverwachte reis van Annemarie van Haeringen (Leopold)
  • Panda wil een vriendje van Jonny Lambert (Veltman)
  • Plasman van Jaap Robben en Benjamin Leroy (Gottmer)
  • Waar is Beer? van Emily Gravett (Gottmer)

Over Leo Timmers

De auteur van ‘Een huis van Harry’ heet dus Leo Timmers en hij is Vlaams. Zijn winnende boek is uitgegeven bij Querido. Timmers begon op zijn twaalfde strips te tekenen. Na zijn studies publiciteit en grafische vormgeving illustreerde hij voor verschillende bladen, maakte omslagen voor jeugdromans en illustreerde prentenboeken. Daarna schreef hij prentenboeken zoals Blij met mij (bekroond met een Boekenpluim),  Boem (kreeg twee Vlaamse boekenrpijzen)  en met Wij samen op stap won hij een Zilveren Griffel.


Ieder jaar maken we weer een vrolijke fotoreportage van het Nationale Voorleesontbijt. Zo ook afgelopen januari toen onder andere burgemeesters en politieagenten kwamen voorlezen. Bekijk de foto’s hier


 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.