Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Een divers en inclusief personeelsbeleid: waarom en hoe bereik je dat?

Misschien heb je er nooit zo bij stilgestaan, maar hoe inclusief en divers is het personeelsbeleid binnen jouw kinderopvangorganisatie? Denk je dat het beter kan? Kinderopvang werkt! heeft een mooi en uitgebreid e-book over dit thema online geplaatst bomvol informatie, interviews en tips & tricks.
diversiteit
Beeld: AdobeStock

De kinderopvang staat midden in onze samenleving waarin mensen met diverse achtergronden samen leven en werken. Maar uit cijfers blijkt dat de sector qua medewerkers een nog betere afspiegeling kan worden van de maatschappij. Zo kunnen kinderen kennismaken met de kleurrijke samenleving waarin zij opgroeien. Bovendien is een divers en inclusief personeelsbeleid één van de manieren om personeelskrapte tegen te gaan.

Tips en ervaringen uit de praktijk

In het e-book van Kinderopvang werkt! vind je onder meer een stappenplan en tips omtrent werving, selectie en implementatie. Maar ook regelingen en financieringen waar je gebruik van kunt maken worden besproken. Daarnaast delen een aantal kinderopvangorganisaties als Bzzzonder, Humankind en Kindernet hun verhalen, ervaringen, kennis en verworven inzichten. Hiermee wil de organisatie je inspireren en enthousiasmeren om aan de slag te gaan met diversiteit en inclusie binnen jouw organisatie.

Nieuwsgierig geworden? Bekijk hier het e-book ‘Divers en inclusief personeelsbeleid in de kinderopvang’ >>

In veel Nederlandse kinderboeken speelt een wit kind de hoofdrol, dat uit een traditionele familie komt met een papa en een mama. Hoewel daar niets mis mee is, zullen veel kinderen zichzelf niet herkennen in dit stereotype. Er zijn inmiddels steeds meer inclusieve kinderboeken te koop. We geven een paar tips >>

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.