Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Dwangsom voor ’t Hofnarretje

Dwangsom voor 't Hofnarretje

Het Amsterdamse stadsdeel Zuid heeft een dwangsom van 30.000 euro opgelegd aan een vestiging van het Amsterdamse kinderdagverblijf ’t Hofnarretje in de Van Woustraat.  Een woordvoerster van stadsdeel Zuid bevestigde dat ’t Hofnarretje (tegenwoordig Vlinderheuvel) nog niet overal de zaken op orde heeft.

Pm’ers op cursus
In oktober bleek al dat de locatie waar Robert M. werkte nog niet op alle punten een voldoende scoorde. Inmiddels is het protocol rond kindermishandeling voldoende verbeterd. Op een punt kan het beter: de pedagogisch medewerkers moeten op cursus om de ontwikkeling van kinderen te stimuleren. De bevindingen uit oktober waren gestoeld op rapporten van de GGD, die in juni onverwachte bezoeken aflegde aan enkele vestigingen van het kinderdagverblijf. Daaruit bleek ook dat de kwaliteit van een vestiging van ´t Hofnarretje in de Uiterwaardenstraat nog niet in orde was. Op die locatie zijn inmiddels voldoende verbeteringen doorgevoerd en legt het stadsdeel geen dwangsom op.

Interactie
Directeur Henk Lustig van het kinderdagverblijf liet in een reactie weten dat tijdens de controle van de GGD in juni terecht is geconstateerd dat de interactie tussen de leidsters en kinderen niet voldoende was. Inmiddels is dat volgens hem verbeterd.
De dwangsom volgt nu hoewel het kinderdagverblijf voldoet aan de eisen, aldus de directeur. ‘Dat is tijdens een inspectie in november geconstateerd.’ Overigens had Lustig de intentie om een coach aan te stellen om de medewerkers bij te scholen, maar moest daar wegens de kosten van afzien.

Bron: ANP
Foto ANP Photo

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.