Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Doe je mee aan de Kleine Koningsspelen?

De jaarlijkse Koningsspelen zijn niet alleen voor basisschoolkinderen. Op de kinderopvang worden sinds enkele jaren de Kleine Koningsspelen georganiseerd, voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Zin om mee te doen? Dat kan, op 23 april 2021.
doe-je-mee-aan-de-kleine-koningsspelen
eyeQ / Fotolia

Een dag om eens extra te bewegen met allerlei activiteiten en natuurlijk een vorstelijk gezond ontbijt. Dat zijn de Kleine Koningsspelen, op vrijdag 23 april 2021. En het is nu extra gemakkelijk om mee te doen, want traning en adviesbureau Confriends heeft allerlei handige tips op een rijtje gezet om deze dag tot een echt beweegspektakel te maken.

Bepaal je doel

Bepaal van tevoren een duidelijk doel. Wat wil je bereiken? Laat dit terug komen in al je activiteiten. Wil je de ouders erbij betrekken? Hoe ga je dit vormgeven met de dan geldende richtlijnen van het RIVM en jullie organisatie? Bedenk goed wat het interessant maakt voor de ouders. Stel dat jij de ouder bent, wat zou jij dan leuk vinden?

Uitnodiging

Zorg dat deze prikkelt. Doe het eens anders dan anders. Denk dan aan een koninklijk zelfportret geschilderd op een viltje, een mandarijn met een kaartje er aan, een uitgeknipte kartonnen wortel, een minimoestuintje van wortels met een briefje erbij.

Draaiboek

Maak een draaiboek samen met je collega’s. Wie doet wat en hoe lang? Je kunt 2 draaiboeken maken: 1 in de aanloop van de Kleine Koningsspelen en 1 voor de 23e van april zelf. In het draaiboek kun je vermelden: Wie de uitnodiging maakt. Wie de organisatie regelt van de Kleine Koningsspelen ontbijt. Hoe lang duurt het ontbijt? Als je de ouders alleen hierbij wilt hebben: zorg dat je je goed aan de afgesproken tijd houdt. Ze kunnen dan op tijd op hun werk zijn en zullen een volgende weer gemotiveerd zijn om te komen. Wanneer starten de beweegactiviteiten? Bij voorkeur doe je de Kleine Koningsspelen buiten. Zorg dat je een slecht weer alternatief hebt!

Betrek de ouders erbij

Geef de ouders een taak. Dit is prettig zodat de ouders goed betrokken zijn. Wellicht kunnen ze assisteren bij het ontbijt met sinaasappels persen, of fruit snijden. Wie weet heeft de ouder een leuk idee over een beweegactiviteit met de kinderen. Of wil een ouder de kinderen schminken in rood, wit, blauw en oranje. Foto’s maken, muziek maken, materiaal leveren noem maar op. Maak gebruik van de vele kwaliteiten die de ouders bezitten. (Houd rekening met de dan geldende maatregelen omtrent COVID-19.)

Afsluiting Kleine Koningspelen

Geef de ouders en de kinderen “iets“ mee naar huis. Denk er goed over na en koppel dit aan je doel van de dag. Voor de kinderen kan je een medaille maken, een diploma of stempelkaart die je afgestempeld hebt bij alle spelen die ze gedaan hebben. Je kunt op de stempelkaart ook onderdelen van het ontbijt zetten. Bijvoorbeeld; Ik heb rood en blauw fruit gegeten. Ik heb oranje gedronken. De ouders hebben spelenderwijs ervaren hoe leuk het is om te bewegen met het kind en hoe belangrijk het is om het kind een gezonde start te geven.

Confriend deelt nog veel meer tips, over het ontbijt tijdens de Kleine Koningsspelen en beweegactiviteiten voor alle leeftijden. Lees meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.