Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Dit zijn de titels van ‘Geef een (prenten)boek cadeau’ 2021

'De brief voor de koning' van Tonke Dragt en 'Max en de Maximonsters' van Maurice Sendak zijn de titels van de leesbevorderingscampagne Geef een (prenten)boek cadeau. Deze boeken zijn volgend jaar te koop voor slechts 2,50 euro.
Beeld via geefeenprentenboekcadeau.nl

Elk kind moet opgroeien tussen de mooiste boeken uit de jeugdliteratuur, dat is de missie van de campagne. Dit gebeurt door de boeken voor een heel klein bedrag te verkopen, zodat het voor elk budget mogelijk is om de boeken te kopen óf cadeau te doen. Met de nadruk op ‘cadeau’; veel kinderopvangorganisaties doen jaarlijks aan de campagne mee, maar ook scholen en gemeenten.

Boekhandels en diverse landelijke organisaties bundelen hun krachten om elk jaar een jeugd- en een prentenboekklassieker op een toegankelijke manier beschikbaar te maken.

5 februari en 9 april

Zet maar vast in de agenda: vanaf 5 februari 2021 is De brief voor de koning te koop in de boekhandel, voor slechts 2,50 euro. Max en de Maximonsters is verkrijgbaar vanaf 9 april 2021, voor datzelfde bedrag.

576.000 boeken in 2020

In 2020 werden er tijdens de campagne 576.000 kinderboeken gekocht: 254.000 jeugdboeken en 322.000 prentenboeken. Ook in 2021 hopen de initiatiefnemers dat minstens een half miljoen kinderen deze kinderboeken kunnen toevoegen aan hun eigen boekencollectie.

Lees meer over de campagne op Geef een prentenboek cadeau of Geef een boek cadeau >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.