Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Dit moet je doen bij een positieve coronatest op jouw locatie

Een positieve coronatest op jouw locatie? Dan heb je een stappenplan nodig. De gezamenlijke branchepartijen hebben in samenspraak met het ministerie van SZW een algemeen format gemaakt voor dit stappenplan. Je kunt dit format naar eigen inzicht aanpassen en gebruiken in je communicatie.
Wayhome Studio / stock.adobe.com

In het format van het stappenplan staat beschreven hoe je als kinderopvangorganisatie communiceert met ouders en medewerkers bij een positieve besmetting van een medewerker of kind. Ook maakt het plan duidelijk hoe je communiceert met de GGD over het bron- en contactonderzoek dat de GGD gaat uitvoeren.

Medewerkers en ouders hebben recht op privacy. Voor het doorgeven van contactgegevens aan de GGD heb je daarom toestemming nodig van de individuele medewerker en ouder. Vraag vooraf toestemming voor het delen van de contactgegevens. Dit voorkomt onnodig tijdverlies.

Het complete stappenplan vind je hier.

Pedagogisch medewerkers en gastouders krijgen vanaf maandag 8 februari voorrang bij coronatesten. Dit gebeurt aan de hand van een afwegingskader en een voorrangsverklaring. We zetten alle informatie én de benodigde documenten op een rij. Lees hier het hele verhaal

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.