Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Dit doen jullie allemaal op ModderDag

Op Nationale ModderDag 2015 zetten kindercentra allerlei activiteiten op touw.
In kinderopvang Op Stoom konden kinderen koken in een heuse modderkeuken.
In kinderopvang Op Stoom konden kinderen koken in een heuse modderkeuken. - Foto: Op Stoom

Kinderen van de buitenschoolse opvanglocaties van kinderopvangorganisatie Brood & Spelen gingen los in Het Woeste Westen. Het Woeste Westen is een avontuurlijk speellandschap in Amsterdam waar kinderen vrij kunnen spelen in de natuur. De originele sloten verdelen het terrein in eilanden met elk een eigen thema. Speciaal voor ModderDag is de speelvijver leeggepompt, zodat er echte modder was waar de kinderen mee spelen.

Alle kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en bso’s van Kinderopvang Op Stoom hielden een BlubberBorrel voor de ouders. Maar ook de kinderen konden natuurlijk losgaan met modder. Projectcoördinator Janneke Griep: ‘In een groot deel van onze tuinen staan modderkeukens. Sloophouten keukentjes op kindermaat uitgerust met bijzondere potjes, pannetjes en keukengerei uit de grote-mensen-wereld. De kinderen maken een pan modder en gaan vervolgens op ontdekkingstocht naar smaakmakers die de tuin ze te bieden heeft. Takjes, blaadjes, de mogelijkheden zijn eindeloos.’


Doomijn kinderopvang
organiseerde in Meppel met alle buitenschoolse opvanglocaties een mud run bij de Baander. Tijdens de mud run kunnen de kinderen kunnen tijgeren onder een net door, in autobanden tegen een bult op klimmen, er is een modderbuikschuifbaan, een spinnenweb van touwen en nog veel meer leuks.

De kinderen van Kindcentrum De Wielen in Camminghaburen mochten rollebollen in de modder, moddertekeningen maken, moddergrabbelen en heel veel andere leuke dingen waar je nat en vies van wordt.

Ook op SKSG Peuterpleintje was het een dolle boel: de peuters mochten oude kleren en laarzen aan, zodat er volop gekliederd kon worden in en rond de zandbak buiten op het plein. De juffen hadden het druk met de watertoevoer, want dit werd veelvuldig gebruikt om sloten te maken in de zandbak, gieters en karren te vullen en om speelgoed en handen schoon te maken.

Wat heb jij op Nationale ModderDag gedaan? Laat je reactie hieronder achter, of -nog beter- mail je foto’s ervan naar info@kinderopvangtotaal.nl. Wie weet verschijnt hij binnenkort op deze site!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.