Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Directeur Jolie stapt op na ‘striptease-incident’

Frida Noordzij
De directeur van kinderdagverblijf Jolie in Utrecht, Hanny Reuser, heeft haar taken neergelegd. De commotie in de media rondom het ‘striptease-incident’ op het kinderdagverblijf heeft de gezondheidsklachten die Reuser al had dusdanig verslecht, dat ze niet meer kan werken.

Eind mei kwam kinderdagverblijf Jolie in opspraak nadat de GGD ‘grensoverschrijdend gedrag’ vaststelde. Begin februari trok een mannelijke collega zijn bovenkleding uit, waarna slagroom van zijn bovenlichaam werd gelikt. Dit speelde zich af terwijl er ook kinderen in het pand aanwezig waren.

Video

Hoewel Reuser, tevens eigenaar van het kinderdagverblijf, het verhaal afdeed als een ‘jolige grap’ en ‘overdreven door de media’, kwam in mei een video online waarop een mannelijke medewerker te zien is die zijn shirt uittrekt, slagroom op zijn ontblote bovenlijf spuit, dat er vervolgens door een vrouw met een verjaardagsmuts af wordt gelikt. De GGD noemde de act grensoverschrijdend binnen de muren van een kinderopvang.

Gezondheidsklachten

Een woordvoerder laat weten dat de gezondheidsklachten die Reuser al had zijn verergerd en zij haar werk neer heeft moeten leggen. Interim-directeur Pjotr van Tilburg neemt de honneurs waar. ‘Hij zal de komende tijd kijken wat Jolie nodig heeft. Misschien komt Hanny wel weer terug, maar het kan ook zo zijn dat dit niet meer gebeurt. Dan moet hij kijken hoe we dat opvangen’, verklaart woordvoerder Maureen Veurman op nu.nl.

Betrokken

Volgens de woordvoerder zijn er geen kinderen vertrokken van de kinderopvang naar aanleiding van de striptease. ‘Wij zijn een heel betrokken kinderdagverblijf. De ouders zijn nog altijd erg tevreden. Ik ken geen gevallen van kinderen die zijn vertrokken door dit incident.’

Bron: nu.nl

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.