Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Digitale handtekening versnelt bedrijfsprocessen

Een kinderopvangorganisatie is erbij gebaat als bijvoorbeeld het contract voor de plaatsing van een nieuw kind of de afname van een extra dag zo snel mogelijk ondertekend wordt teruggestuurd. Iedere dag dat een beschikbare plaats onopgevuld blijft, kost immers geld. Het digitaal ondertekenen van documenten kan een oplossing zijn.
<p>'Met de digitale handtekening reduceren we de doorlooptijd van een aanbieding van twee weken naar twee minuten.'</p>
'Met de digitale handtekening reduceren we de doorlooptijd van een aanbieding van twee weken naar twee minuten.' - Foto: ANP

‘Veel van onze klanten vereisen dat een contract wordt ondertekend door beide ouders of verzorgers. Dan heb je te maken met een heel ingewikkeld proces dat zomaar twee weken in beslag kan nemen, en in die periode kan een beschikbare plaats niet worden opgevuld’, legt Michiel Cornelissen, directeur van Flexkids, het probleem uit.

Elektronische krabbel

De oplossing werd gevonden in Ondertekenen.nl van Evidos, een onlinedienst voor het ondertekenen van documenten die volledig werd geïntegreerd in de software van Flexkids. ‘Daarmee reduceren we de doorlooptijd van een aanbieding van twee weken naar twee minuten.’ Bij het digitaal ondertekenen van een document zet de ondertekenaar zijn elektronische handtekening door een gewone elektronische ‘krabbel’ in het document te plaatsen, of door het invoeren van de inloggegevens die ook worden gebruikt voor de toegang tot het Flexkids-klantportaal. De op deze manier geplaatste handtekening heeft dezelfde juridische waarde als de handgeschreven handtekening.

Ondertekenproces

Kick Willemse, directeur van Evidos en Ondertekenen.nl: ‘Wij werken graag samen met softwarepartners in een speciale niche, en dragen er dan ook zorg voor dat het ondertekenproces optimaal wordt geïntegreerd in de branchespecifieke workflow van de softwarepartner. Met www.ondertekenen.nl kan iedereen binnen de kinderopvang aan de slag met de digitale handtekening, direct via ons portaal of via een integratie met de kinderopvangsoftware.’

Hoe werkt digitaal ondertekenen?

De werking van digitaal ondertekenen als onderdeel van de Flexkids is in vijf eenvoudige stappen samen te vatten:
* In Flexkids wordt een document, zoals een contract, aangemaakt.
* Dit document wordt per e-mail of via het Flexkids-klantportaal naar de klant gestuurd.
* De klant ontvangt per e-mail het verzoek om het document te ondertekenen.
* De klant ondertekent het document in een beveiligde omgeving, of wijst het document af.
* De klant klikt op ‘verzenden’.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.