Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Deventer verlaagt toegangsdrempel kinderopvang

Marianne Velsink
Net als andere gemeenten, vereenvoudigt de gemeente Deventer de regelingen voor jonge kinderen. Daardoor kunnen straks alle kinderen naar de kinderopvang, ook als hun ouders geen kinderopvangtoeslag ontvangen.
1. Deventer kindregelingen.jpg
De vier verschillende kindregelingen zorgen nu nog voor verwarring bij ouders. Voor iedere regel gelden andere criteria

Dit meldt Brancheorganisatie Kinderopvang op haar website. Deventer loopt voor op de plannen van minister Asscher om peuteropvang voor alle kinderen beschikbaar te maken. De gemeente gaat zelfs nog een stapje verder door de vier bestaande kindregelingen te reduceren tot één regeling.  Dat maakt de kinderopvang voor alle ouders even toegankelijk. De regel moet vanaf 2017 ingaan.

Minister Asscher legde onlangs uit hoe hij binnen zes jaar alle peuters toegang wil geven tot peuteropvang. Peuters kunnen twee dagdelen per week terecht. Lees hier hoe minister Asscher dit wil organiseren.

Taalachterstand

De vier verschillende kindregelingen zorgen nu nog voor verwarring bij ouders. Voor iedere regel gelden andere criteria, terwijl het om hetzelfde kind gaat. Soms valt een kind in twee regelingen, bijvoorbeeld als het vanwege achterstanden in aanmerking komt voor VVE en de ouders ondertussen een inburgeringscursus volgen. Regelingen kunnen elkaar ook tegenspreken.

Jeugdzorg

Hoe de vier regelingen worden gebundeld tot één, wil de gemeente in samenspraak met kindercentra en andere partners organiseren. Betrokkenen worden ruim voor de ingangsdatum van de nieuwe werkwijze geïnformeerd. Bijkomend voordeel van deze aanpassing, is dat duurdere jeugdzorg voorkomen kan worden.

Lees meer over de plannen van de gemeente Deventer op de website

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.