Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Den Haag stimuleert samenwerking met onderwijs

De gemeente Den Haag stelt 3 miljoen euro extra ter beschikking om de samenwerking tussen kinderopvang en onderwijs te stimuleren. Dit geld wordt ingezet om bij nieuw- of verbouw van een school ook ruimte voor kinderopvang te bouwen. Voorwaarde is wel dat de kinderopvangorganisatie en de school inhoudelijk samenwerken.
Foto: iStock

Deze 3 miljoen komt bovenop het al beschikbare investeringskrediet van 5 miljoen euro.
Saskia Bruines, wethouder onderwijs en jeugd: ‘Met dit investeringskrediet wordt het voor de kinderopvang aantrekkelijker om zich te huisvesten in of dichtbij een school. Zo investeren we in aantrekkelijke gebouwen, maar vooral ook in inhoudelijke samenwerking tussen kinderopvang en onderwijs. Samenwerking tussen verschillende professionals komt namelijk makkelijker tot stand wanneer ze onder één dak of in elkaars nabijheid werken.’

Kansengelijkheid

Samenwerking in brede buurtscholen en kindcentra is al langer een speerpunt van de gemeente Den Haag en is ook onderdeel van de nieuwe Haagse Educatieve Agenda. Daarin heeft het vergroten van de kansengelijkheid en de aanpak van het lerarentekort de hoogste prioriteit. Het beschikbare budget betreft een rendabel investeringskrediet. De investering is rendabel, omdat de huurprijs marktconform zal zijn. Daardoor is de investering op lange termijn kostendekkend.


Onlangs werd bekend dat de gemeente Den Haag een half miljoen euro investeert in gezonde lucht voor de kinderopvang en scholen die dichtbij een drukke weg staan. Lees meer over deze investering


 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.