Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Den Haag mocht kinderopvang niet sluiten

Den Haag mocht kinderopvang niet sluiten

De rechtbank heeft besloten dat de gemeente Den Haag niet de bevoegdheid had om in 2009 kinderopvang De Thuisblijvertjes van een Haagse gastouder te sluiten. De gemeente besloot tot sluiting op advies van de GGD en de politie.

Wetgeving is veranderd
In tijdschrift Kinderopvang besteedden we in april aandacht aan deze zaak. Wethouder Sander Dekker vertelde eerder al over zijn beweegredenen om de locatie te sluiten in actualiteitenprogramma NOVA. Wie er inhoudelijk nou gelijk heeft, is niet behandeld in de rechtzaak. Wel oordeelde de rechter dat de gemeente gewoonweg niet de bevoegdheid had om het bedrijf zomaar te sluiten. Inmiddels is de wetgeving veranderd en hebben gemeenten wel de bevoegdheid om kindercentra die niet goed functioneren te sluiten.

Hoger beroep en schadevergoeding
De gemeente Den Haag overweegt daarom om in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak van de rechtbank. De gastouder in kwestie eist een schadevergoeding van 110.000 euro van de gemeente Den Haag.

3 REACTIES

  1. WOW! Dit klinkt bekend! Ik heb kort bij haar gewerkt! Vond het altijd al een vreemde situatie en zeker geen goede plek voor kinderen om te blijven. Precies om de reden wat jij zegt dat ze een pathologisch leugenaar is is de reden waarom ik toen niks heb gezegd. Ik was een stuk jonger en dacht dat niemand mijn verhaal zou geloven. Ben blij om te horen dat De Thuisblijvertjes eindelijk GESLOTEN is! Hopelijk voor altijd. Jezelf voor doen als DE perfecte gastouder maar ondertussen de kinderen en je eigen kind zwaar verwaarlozen!

  2. Lees alle reacties
  3. WOW! Dit klinkt bekend! Ik heb kort bij haar gewerkt! Vond het altijd al een vreemde situatie en zeker geen goede plek voor kinderen om te blijven. Precies om de reden wat jij zegt dat ze een pathologisch leugenaar is is de reden waarom ik toen niks heb gezegd. Ik was een stuk jonger en dacht dat niemand mijn verhaal zou geloven. Ben blij om te horen dat De Thuisblijvertjes eindelijk GESLOTEN is! Hopelijk voor altijd. Jezelf voor doen als DE perfecte gastouder maar ondertussen de kinderen en je eigen kind zwaar verwaarlozen!

  4. Ik was een goede bekende van Marissa enkele jaren terug. Wat een belachelijk verhaal van haar. Ze is een pathologische leugenaar en heeft in de tijd dat ik haar kende ongeveer iedereen beschuldigd van misbruik van haar kind. En dan maakt ze ook nog haar ex-man zwart. Haar verhaal klopt van geen kant!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.