Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Den Haag investeert half miljoen in gezonde lucht kinderopvang

Frida Noordzij
De gemeente Den Haag investeert een half miljoen euro in gezonde lucht voor de kinderopvang en scholen die dichtbij een drukke weg staan. Dat laat de Haagse wethouder Tom de Bruijn (Milieu) weten.

De Bruijn stelt € 500.000,- beschikbaar voor gebouweigenaren en exploitanten van geregistreerde kindercentra en private scholen die binnen een straal van vijftig meter van een drukke weg staan, of binnen een straal van driehonderd meter van een snelweg.

Advies

Eerder heeft de gemeente al deze locaties al een maatwerkadvies aangeboden, zodat duidelijk werd welke maatregelen het best genomen kunnen worden. Gebouweigenaren en exploitanten die dit maatwerkadvies nog niet hebben laten uitvoeren, kunnen dit alsnog laten doen, laat de gemeente weten.

Klimaatneutraal

Het college van B&W heeft in 2011 aangegeven dat Den Haag in 2040 klimaatneutraal moet zijn. Met deze subsidieregeling geeft wethouder De Bruijn invulling aan een belangrijke maatregel uit het Actieplan Luchtkwaliteit 2015-2018 ‘Samen werken aan schone lucht’ en aan advies van de GGD Haaglanden, dat bij moet dragen aan een klimaatneutraal Den Haag.

Nieuwe kinderopvanglocaties

Voor de bouw van nieuwe kinderopvanglocaties wordt rekening gehouden met de ligging. De gemeente beschrijft in het actieplan dat ‘gevoelige bestemmingen’, waaronder kinderopvanglocaties, mee worden genomen in de ruimtelijke planontwikkeling. De GGD zal, waar nodig, een gezondheidsadvies aan de gemeente geven, waar de beoordeling van de luchtkwaliteit een onderdeel van is

Bron: denhaag.nl

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.