Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

De Opvoedbus toert door het land

De Opvoedbus toert door het land

Van 1 tot en met 7 oktober is het weer de Week van de Opvoeding. Door het hele land zijn activiteiten georganiseerd, onder andere een opvoedbus die op meerdere plekken stopt. In de bus kunnen als kinderen, jongeren en ouders elkaar ontmoeten.

In de bus is vanalles te beleven voor kinderen, jongeren en ouders:

  • Voor de allerkleinsten:knus zitten en luisteren naar korte verhaaltjes.
  • Voor kinderen: interview je eigen vader of moeder.
  • Voor jongeren: geef een workshop Twitter of Facebook aan je ouders.
  • Voor vrijwilligers en professionals: leer elkaar beter kennen en discussieer over jullie samenwerking als het gaat om opvoeden en opgroeien.
  • Voor alle leeftijden: stuur je vader, moeder, opa, oma, kind of kleinkind een kaart.

Luister ’s naar me
De Week van de Opvoeding heeft dit jaar als thema ‘Luister ’s naar me!’. Iedereen kan meedoen aan de Week van de Opvoeding door zelf een activiteit te organiseren: ouders, kinderen of jongeren. Maar ook professionals of vrijwilligers die werkzaam zijn op scholen, in de kinderopvang, bij peuterspeelzalen, Centra voor Jeugd en Gezin, bibliotheken, sport-, cultuur- of welzijnsverenigingen, buurthuizen, speeltuinen, jeugdzorginstellingen, gemeenten, enzovoort.

Initiatiefnemers
De Brancheorganisatie Kinderopvang is één van de initiatiefnemers van de Week van de Opvoeding. Andere initiators zijn Centra voor Jeugd en Gezin, Family Factory, J/M voor Ouders, Landelijk Pedagogen Platform, MOgroepWelzijn & Maatschappelijke Dienstverlening, Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud),  NJR, OUDERS & COO, Stichting Exploitatie Olympisch Stadion Amsterdam, Sectorinstituut Openbare Bibliotheken, de VNG, VO-raad en het Nederlands Jeugdinstituut.

Kijk op weekvandeopvoeding.nl waar de bus naartoe rijdt >>

Bron: Weekvandeopvoeding.nl
ANP Photo, Lex van Lieshout

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.