Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Dag van de leidster wordt ook steeds meer van de gastouder

In september is het weer tijd om medewerkers in de kinderopvang in het zonnetje te zetten. Maar deze jaarlijkse feestdag is allang niet meer alleen bedoeld voor pedagogisch medewerkers. Steeds meer gastouderbureaus en vraagouders gebruiken de derde donderdag van september ook om "hun" gastouder in het zonnetje te zetten.
Dag van de leidster wordt ook steeds meer van de gastouder
Foto: ANP Photo

Dit jaar valt de dag van de Leidster/Gastouder op donderdag 19 september. De themadag werd in 2000 in het leven geroepen door de Landelijke Wervingscampagne voor de Kinderopvang, om het werk van kinderleid(st)er te promoten. Toen richtte het zich alleen nog op medewerkers van kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en bso’s.


Foto’s en verhalen

Nu is dat wel anders. Vorig jaar riep bijvoorbeeld de Vereniging GastOuderBranche (VGOB) bureaus, collega’s en ouders op om mee te doen aan de Dag van de Gastouder. Voor dit jaar roept KennisNetwerk GastouderOpvang (KNGO) gastouders op om foto’s, verhalen en tekeningen te uploaden op de speciale Facebookpagina Vier de dag van de gastouder 2013 met KNGO’.

Kinderopvang Live

Ook de redactie van Kinderopvangtotaal roept gastouders op om leuke foto’s (van taart, bloemen of mooie kindertekeningen) te mailen naar info@kinderopvangtotaal.nl. De leukste worden gepubliceerd in een online foto-overzicht. Verder geeft de redactie van 10 tot 17.00 uur ieder uur leuke cadeautjes weg via Twitter. Dit zijn (onder andere) leuke kinderboeken, maar ook vier gratis toegangskaartjes voor het nieuwe evenement Kinderopvang Live.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.