Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

CPB: VVE alleen effectief bij achterstandskinderen

Het Centraal Planbureau heeft onderzoek gedaan naar de effectiviteit van VVE in Nederland. Want hebben alle overheidsmaatregelen en -investeringen rondom het uitbreiden van VVE wel zin? Jawel, concludeert het CPB, maar alleen bij kinderen uit achterstandsgezinnen.
Effectiviteit VVE
De meeste leerwinst is te boeken als achterstandskinderen fors meer VVE-uren krijgen aangeboden. - Foto: ANP

In

Registreren

2 REACTIES

  1. VVe heeft wel degelijk effect als je het goed aanbiedt en als er meer tijd is om het aan te bieden. de 3 uurtjes op de peuterspeelzaal zijn veel te weinig. Hierin moet teveel gebeuren waardoor het "stampen" wordt. Wij bieden ook VVe en merken dat, als we e.e.a. over de hele dag verdelen er veel sneller vooruitgang wordt gezien. Dus meer uren VVE voor peuterspeelzalen en subsidie voor Kinderdagverblijven die dit ook professioneel kunnen aanbieden (gecertificeerd zijn) zou de oplossing zijn. Zijn ook meteen de wachtlijsten weg en bereiken we veel meer kinderen.

  2. Lees alle reacties
  3. Beetje curieus dat CPB nu pas waarde hecht aan onderzoeksresultaten uit VS die al geruime tijd bekend zijn. Het beste resultaat voor de betrokken kinderen wordt kennelijk niet behaald door integratie met kinderen zonder achterstanden maar door kwaliteit van het programma, degenen die het programma uitvoeren en de tijdsinvestering. Tijd voor herbezinning op inzet OAB middelen en VVE!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.