Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Convenant samenwerking onderwijs-werkveld

Convenant samenwerking onderwijs-werkveld

Zesenveertig organisaties voor kinderopvang tekenen op donderdag 3 juni in Rotterdam een samenwerkingsconvenant met ROC’s Albeda en Zadkine. Ook in de regio Hoekse Waard en Barendrecht ondertekenen kinderopvangorganisaties en ROC’s op 2 juni een convenant. “De deelnemende kinderopvangorganisaties in de regio Rijnmond plaatsen per jaar ruim drieduizend stagiairs PW 3. Zij vormen de toekomstige medewerkers in deze arbeidsmarkt”, vertelt Karen Abbing van kindeRdam, een van de drijvende organisaties achter het convenant. “Op bepaalde vlakken moet de opleiding van deze toekomstige medewerkers echter nog beter op de praktijk worden afgestemd. Daarom hebben de kinderopvangorganisaties gezamenlijk het initiatief genomen en een wensenpakket voor het beroepsonderwijs opgesteld.” In de regio Hoekse Waard en Barendrecht hebben vier  ROC’s en tweeëntwintig organisaties voor kinderopvang onder de naam Werken aan Betere Opvang en Onderwijs (WaBOO) hun krachten gebundeld. 

Inhoud samenwerking
De ROC’s en de organisaties voor kinderopvang gaan samenwerken op het gebied van competentiegericht opleiden, afstemming van opleiding en praktijk, begeleiding van studenten en wijze van examinering. In de convenanten wordt deze samenwerking tussen kinderopvang en opleidingen structureel vormgegeven. Door op die manier te investeren in het beroepsonderwijs wordt een impuls gegeven aan de kwaliteit van de kinderopvang. 

Landelijke dekking
Met de convenanten in Rotterdam Rijnmond en in Hoekse Waard en Barendrecht is er nu in veertien van de in totaal twintig regio’s in Nederland sprake van een structurele samenwerking. In de overige zes regio’s zijn convenanten tussen werkveld en opleidingen in voorbereiding. Bij de totstandkoming van deze strategische samenwerkingsverbanden worden de kinderopvangorganisaties en ROC’s ondersteund door Bureau Kwaliteit Kinderopvang (BKK) en Calibris.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.