Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Moderne ouders verwachten meer

Het schriftje, de mondelinge overdracht bij de deur, even snel een tekeningetje laten zien dat het kind die dag heeft gemaakt, een papieren nieuwsbrief... Je komt er als eigentijdse kinderopvangorganisatie niet meer mee weg. De moderne ouder verwacht meer.
Moderne ouders verwachten meer
Foto: ANP Photo

– ADVERTORIAL –

Moderne ouders verwachten dat de kinderopvang ook meegaat in de trend van continue informatie-uitwisseling en bereikbaarheid. Het is niet langer de kinderopvangorganisatie die bepaalt wanneer de ouder informatie krijgt, ouders verwachten informatie als zij daar om vragen. Houdt u in uw communicatie-uitingen al rekening met deze (cultuur)omslag?

Ouderportaal

Softwareaanbieder Flexkids speelt hierop in met een zogeheten ouderportaal op internet en een Flexkids-app voor ouders voor de tablet-computer en smartphone. ‘Het ouderportaal wordt de kern van de dienstverlening,’ zegt directeur Mirko Hruska van Flexkids. ‘Het is gereedschap om gemakkelijk te kunnen communiceren met ouders.’

Meekijken in de planning

De organisatie kan er nieuwsbrieven, mededelingen, geplande evenementen en andere organisatieberichten op plaatsen. Ouders kunnen veilig persoonlijk inloggen, meekijken in de planning, klantgegevens wijzigen, een factuur of jaaropgaaf bekijken, aangeven welke dagen ze kinderopvang willen, maar ook de activiteiten van hun kinderen zien.

App is populair

Pedagogisch medewerkers en de (locatie)manager kunnen met behulp van de tablet of smartphone communiceren met ouders en steeds laten zien waar ze mee bezig zijn. ‘Ze kunnen berichten lezen van ouders maar ook ter plekke een foto en verhaaltje over activiteiten plaatsen.’ Het idee is dat de hele organisatie in één systeem werkt: van pm’ers op de groep tot en met de centrale administratie.’ Hruska merkt dat ouders enkele malen per week het ouderportaal online checken, en de app zelfs meerdere keren per dag.

Flexkids omvat totale proces

Flexkids biedt automatisering voor de hele bedrijfsvoering van kinderopvangorganisaties. Het Haarlemse bedrijf heeft jaren ervaring met de ontwikkeling van software voor de kinderopvangbranche. Lag de nadruk vroeger op inschrijving, plaatsing en financiën, tegenwoordig ondersteunt software alles wat er gebeurt bij een kinderopvangorganisatie en ligt de nadruk op communicatie. Op de locatie gebruiken pm’ers hun tablet of smartphone, de locatiemanager regelt zelf haar planning, ouders kijken mee via een ouderportaal of app en de organisatie kan klantgericht werken en flexibel inspelen op de behoefte aan flexibiliteit. www.flexkids.nl

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.