Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Communiceren met ouders via een app

Er komen steeds meer innovatieve producten op de markt die de communicatie met ouders versoepelen. Ouders willen niet aan het einde van de dag een kort verslagje krijgen over hun kind, ze willen steeds vaker ook tussentijds op de hoogte gehouden worden van wat hun kind beleeft op het kinderdagverblijf, de bso, de peuterspeelzaal of bij de gastouders. Communiceren via de smartphone of tablet is dan ook in opkomst.
Communiceren met ouders via een app
Foto: ANP Photo

-ADVERTORIAL-

Kinderdagverblijf Eigenwijs in Ede heeft de communicatie met ouders het afgelopen half jaar flink vernieuwd. Het begon met de vader van eén van de baby’s op de groep. Hij merkte dat de communicatie de stap van analoog naar digitaal nog niet had gemaakt en had hier wel ideeën over. Niet veel later zat Markinno met Eigenwijs om tafel met de vraag ‘hoe kan het beter?’

Camerasysteem

Het resultaat is de KidApp die zowel voor pedagogisch medewerkers als ouders de hele dag door te bereiken is. Op de groepen hangt een tablet aan de muur waarop alle pasfoto’s van de kinderen zichtbaar zijn. Komt een kind later of wordt het eerder opgehaald? Pm’ers kunnen eenvoudig notities invoeren in de app voor het betreffende kind. Innovatief is ook de koppeling tussen de KidApp en een camerasysteem zodat pm’ers alle ruimtes in de gaten kunnen houden.

Planningsysteem

Marjoes van Doorn van Kinderdagverblijf Eigenwijs kan zich al bijna niet meer herinneren dat hoe ze tot een half jaar geleden nog communiceerde met ouders. De app is inmiddels uitgebreid met een planningsysteem voor personeel zodat pm’ers altijd toegang hebben tot hun rooster. Een volgende wens voor Marjoes en haar collega’s is om de oudermodule van KidApp in gebruik te nemen waarmee direct gecommuniceerd kan worden met ouders.

Cross selling

Jan Nout van Markinno legt uit dat de app op elke tablet geïnstalleerd kan worden. In de toekomst zitten de kansen voor kinderopvangcentra volgens Nout in cross selling. ‘Wanneer luiers of melkpoeder op zijn en ouders dit kunnen bestellen bij de kinderopvang levert dat tijdwinst op voor de ouders en een spaarpot voor de kinderopvang.’ Hierin ziet hij ook mogelijkheden voor de app.

Kijk voor meer informatie op www.kidapp.nl

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.