Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Commotie tijdens proces crèchemoord België

Tijdens het proces tegen Kim De Gelder, de verdachte van een moordaanslag in een Belgische crèche, is er flinke commotie ontstaan. De voorzitter van de rechtbank in Gent dreigde maandag de zaal te laten ontruimen: ‘Het is hier geen café, maar een rechtszaal.’
Commotie tijdens proces crèchemoord België
Foto: ANP-Photo/Ed Oudenaarden

De Gelder staat terecht voor de moord op twee baby’s van amper een jaar oud, een 54-jarige leidster en een 72-jarige vrouw. Ook zijn hem 25 pogingen tot moord ten laste gelegd.

Interview

Deskundigen vlogen elkaar in de haren tijdens de discussie over de vraag of De Gelder toerekeningsvatbaar was toen hij begin 2009 toesloeg in kinderdagverblijf Fabeltjesland in Dendermonde. Een juriste verweet psychologen van de verdediging dat die kort na het drama een interview hadden gegeven over de verdachte, hoewel ze hem toen nog niet hadden gesproken. Zij oogstte daarmee applaus.

Ingrijpen
Maar een aangevallen psychologe en de advocaat van De Gelder wezen erop dat andere deskundigen al een dag na de aanslag op televisie beweerden dat De Gelder een psychopaat is. Na deze opmerking klonk opnieuw handgeklap vanuit de zaal, deze keer vanuit het kamp van de ouders van de verdachte. Daarop besloot de voorzittende rechter in te grijpen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.