Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

CAO’s

De CAO Kinderopvang is afgesloten tussen de MOgroep, de Branchevereniging Ondernemers in de Kinderopvang, Abvakabo FNV, CNV Publieke Zaak en Vakbond de Unie. Er is een principeakkoord voor de cao die van start is gegaan op 1 mei 2010 en doorloopt tot 1 januari 2012.

In de cao is een aantal afspraken gemaakt:

  • Een loonsverhoging van 1,25 procent per 1 mei 2010 en nog eens 1 procent per 1 mei 2011.
  • Er wordt onderzoek gedaan naar de mogelijkheden om de arbeidsvoorwaardenwinkel in te voeren. Hiermee beschik je zelf over een budget om arbeidsvoorwaarden te kopen die bij je levensfase passen.
  • Uitwerking van plannen over loopbaanontwikkeling, arbeidsmarktfitheid en behoud van werkgelegenheid.
  • Nieuwe functieprofielen voor pm’ers.
  • Initiatieven voor een scholingsvisie, kennisnetwerken en beroepstrots

Naar het principeakkoord >>

Salaristabel
Onder welke schaal werk je en op welk salaris heb je recht? Bekijk de nieuwste salaristabel!

De nieuwste CAO is bij ons verkrijgbaar. Deze cao kost bij aanschaf van één exemplaar € 4,15 per stuk. Hoe meer u bestelt, hoe goedkoper de CAO per stuk kost. Ga naar onze shop!

Marike Vroom werkt al 27 jaar voor de kinderopvangbladen. Begonnen als redacteur voor het blad Kinderopvang, daarna jarenlang als hoofdredacteur van dat blad en ook van Management Kinderopvang, Kinderopvangtotaal.nl én Zosja.nl. Sinds 2023 heeft Sophie van Hogendorp het hoofdredacteurschap overgenomen. Marike blijft betrokken als eindredacteur van Management Kinderopvang. De sector heeft voor eeuwig haar hart gewonnen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.