Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Café Pensant

In gesprek met jeugdzorg 

Kinderopvang en jeugdzorg vinden elkaar steeds vaker, zo ook in Den Haag bij Dak kindercentra. Samen met Jeugdformaat organiseerden ze een Café Pensant waar professor dr. Jo Hermanns (deeltijdhoogleraar Opvoedkunde aan de Universiteit van Amsterdam) en Dr. Ruben Fukkink (onderzoeker en docent aan de Universiteit van Amsterdam) in gesprek gingen over het belang van innovatieve samenwerking en participatie.

Het Café Pensant zorgde voor inspirerende discussies over hoe om te gaan met jeugdzorg. Jo Hermanns brak een lans voor het verplaatsen van de reguliere zorg naar ‘community-based’ zorg. ‘Kinderen leren meedoen in de maatschappij alleen maar door al jong ook echt mee te doen. Dat lukt niet als we ze apart zetten en stigmatiseren’. Ruben Fukkink belichtte de tegenovergestelde route. Hij beschreef hoe de kinderopvang juist gezien kan worden als vindplaats voor kinderen met problemen. Wanneer kinderopvang en jeugdzorg hier samenwerken en gebruik maken van elkaars expertise, kun je in een vroeg stadium problemen signaleren en aanpakken.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.