Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Buurttuin voor en door kinderen wint prijs

De Zeeheldentuin in Den Haag is de winnaar geworden van de Kikker Groenprijs 2015. Vanochtend ontvingen zij de prijs uit handen van Kikker en presentator Wilfred Genee.
<p>OBS Harlekijn aanmoedigingsprijs met hun plannen voor een buitenbibliotheek op het schoolplein.</p>
OBS Harlekijn aanmoedigingsprijs met hun plannen voor een buitenbibliotheek op het schoolplein. - Foto: Monique Orie

De initiatiefnemers voor de tuin ontvingen de prijs uit handen van Kikker en presentator Wilfred Genee. De Zeeheldentuin is een onlangs geopende buurttuin in het Haagse Zeeheldenkwartier, voor en door kinderen, waar je kan spelen en  leren over de natuur. Met de Kikker Groenprijs 2015, die bestaat uit een geldbedrag van € 2.000,-, kan de Zeeheldentuin verder worden ingericht en kunnen meer kinderactiviteiten worden georganiseerd.

Aanmoedigingsprijs

De jury van de Kikker Groenprijs 2015 besloot ook een andere inzending te belonen. OBS Harlekijn uit Venlo-Blerick won de Kikker Groenprijs 2015 Aanmoedigingsprijs met hun plannen voor een buitenbibliotheek op het schoolplein, waar kinderen middenin in de natuur boeken kunnen lezen. OBS Harlekijn ontving een geldbedrag van € 250,- en een boekenpakket van Kikker voor de schoolbibliotheek.

Kikker Groenprijs

De Kikker Groenprijs is een initiatief van Uitgeverij Leopold en Stichting Max Velthuijs en sluit dit jaar aan bij de Natuurprijs 2015 van Nationaal Groenfonds. Met de prijs willen deze organisaties nieuwe groene initiatieven gericht op kinderen belonen. De winnaar van de Kikker Groenprijs 2015 wint een financiële aanmoediging van € 2.000,- om verdere uitrol van de plannen mogelijk te maken.
De jury bestaat uit afgevaardigden van de initiatiefnemers.

Ook kinderopvangorganisaties houden zich bezig met groen en fairtrade. Zo was onlangs de Dag van de Groene Kinderopvang, en mag kinderopvang Trias zich de eerste fairtrade kinderopvang noemen. Lees meer >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.