Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bso-kinderen Humanitas schrijven eigen kinderboek

Kinderen van 170 bso’s van Kinderopvang Humanitas krijgen de kans om hun eigen kinderboek te schrijven. Op deze manier besteedt Kinderopvang Humanitas op een bijzondere manier aandacht aan de Kinderboekenweek.
1 Kinderboekenweek Humanitas.jpg
Kinderboekenschrijfster Annemarie Bon gaf originele schrijftips aan de kinderen.

De kinderen beginnen niet met een leeg vel papier. De titel is bekend ‘De vreemdste dag van mijn leven’ en het eerste hoofdstuk bestaat ook al. Deze is geschreven door kinderboekenschrijfster Annemarie Dragt. De kinderen worden uitgenodigd om het verhaal af te schrijven, maar ze mogen ook tekenen of plakken. Het idee is dat er een verhaal wordt gemaakt met de hele bso-groep.

Schrijftips

De officiële kick-off van het project vond plaats op buitenschoolse opvang Twizon. Daar gaf een andere kinderboekenschrijfster, Annemarie Bon (bekend van de kinderboekenserie Haas) schrijftips aan de 22 aanwezige kinderen. De kinderen gingen meteen aan de slag om een zo origineel mogelijk verhaal te verzinnen. Zij hebben tot eind oktober om het boek af te ronden.

Jury kiest winnaar

Als de boeken binnen zijn, buigt een jury, gevormd door de schrijfster van het eerste hoofdstuk Annemarie Dragt, uitgeverij Kluitman en Kinderopvang Humanitas, zich over de inzendingen. Het boek van de winnende bso wordt zelfs gedrukt. Dit gebeurt in samenwerking met uitgeverij Kluitman.

De Kinderboekenweek 2016 is begonnen met als thema ‘Voor altijd jong!’. Wij geven leuke doe- en leestips voor deze bijzondere week. Lees meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.