Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Bso dicht na verdrinkingsdrama

De verdrinking van het 5-jarig jongetje afgelopen zomer waarbij de eigenaresse van bso Jungle Jane Kids aanwezig was, leidt tot sluiting van de locatie op IJburg. De eigenaresse van de bso wordt vervolgd voor de dood van het kind. Veel ouders haalden daarop hun kind van de bso af.
Bso dicht na verdrinkingsdrama
Foto: ANP

De verdrinkingszaak roept veel vragen op, maar het Openbaar Ministerie wil zich vooralsnog niet over de zaak uitlaten. Het is opvallend dat de eigenaresse van de bso door het OM wordt vervolgd in de zaak omdat het kind op het moment van de verdrinking niet onderdeel uitmaakte van de groep bso-kinderen. Bovendien was de meerderjarige neef van het jongetje aanwezig en droeg hij op dat moment de verantwoordelijkheid over het kind.

Reanimatie

Toch besloot het OM vorige maand om ook de eigenaresse van de bso te vervolgen. Wat er zich precies heeft afgespeeld op het strandje waar het jongetje verdronk, is niet helemaal duidelijk. Feit is in ieder geval dat de eigenaresse van de bso de neef en het jongetje kent. Zij verloor, net als de neef, het jongetje uit het oog. Hij had geen zwemdiploma en raakte te water. Daar verdronk hij. Reanimatie mocht niet meer baten. Kort na aankomst in het ziekenhuis overleed het kind.

Lees hier meer over de zaak

Rechtszaak

Wanneer de rechtszaak dient, is nog niet bekend. De vervolging van de eigenaresse is voor ouders in ieder geval een aanleiding geweest om hun kind vroegtijdig van de bso te halen. Dat gebeurde zo massaal dat de locatie nu niet anders dan haar deuren kan sluiten.

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.