Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Brood & Spelen blijft groeien

Brood & Spelen neemt per direct de activiteiten van kindcentrum De Blokkendoos uit Uithoorn over. De kinderopvangorganisatie heeft de ambitie om de activiteiten in Nederland verder uit te breiden. De Blokkendoos is daar een mooie aanvulling op. Ook vijf bso's van het voormalige Estro zijn van de ondergang gered.
Brood & Spelen blijft groeien
Foto: ANP

Dinsdag 22 juli werd het faillissement van kindcentrum De Blokkendoos uitgesproken. De organisatie kreeg last van de terugloop. Dankzij de overname door Brood & Spelen blijft het kindcentrum open. De Blokkendoos  heeft opvang voor baby’s, peuters en de naschoolse opvang (4-12). Zoveel mogelijk pedagogisch medewerkers van De Blokkendoos blijven, waardoor de kinderen en de ouders een voor hun bekend aanspreekpunt houden. Bovendien blijft volgens Brood & Spelen op deze manier kennis en ervaring in huis. Toch lijkt het erop dat niet alle medewerkers na de overname kunnen blijven. De komende tijd gaat de organisatie in gesprek met medewerkers en ouders om de overname zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Estro

Ook verschillende locaties van het failliete Estro gaan verder onder Brood & Spelen. Het gaat om BSO Olympia in Amsterdam, BSO Villa Pax in Hoofddorp, BSO Uiver in Badhoevedorp en KDV/BSO Uk Toversteen in Diemen. Ook neemt de organisatie de tussenschoolse opvang op basisschool Samenspel in Amsterdam over. ‘De overname van de locaties rondom Amsterdam zijn een logische stap gezien de groei van de organisatie’, zegt de organisatie in een nieuwsbericht op haar website.

Groei

Brood & Spelen breidt haar organisatie al langere tijd uit rondom Amsterdam. Eerder dit jaar nam de organisatie twaalf bso-locaties van IJsterk over. De overname ging per 1 juli in. Kindcentrum De Blokkendoos is volgens Brood & Spelen een mooie aanvulling op haar andere locaties in de regio Amsterdam.

Activiteitenaanbod

Brood & Spelen heeft drie kinderdagverblijven, 42 locaties voor buitenschoolse opvang en verzorgt op zestig scholen de tussenschoolse opvang. De organisatie wil kinderen een uitdagend activiteitenaanbod aanbieden. De vaste medewerkers werken regelmatig samen met professionals bij activiteiten als theaterworkshops, judo clinics, streetdance en koken met kinderen. De professionals zijn dan bijvoorbeeld sportleraar, dansdocent of kunstenaar.

1 REACTIE

  1. Krijgen we hier Estro revisited? Brood & Spelen is o.a. eigendom van één van de eigenaren van Axivate Capital. En Axivate is weer eigenaar van Neckerman. Het bedrijf dat net als Estro middels een flitsfaillissement werd ‘gereorganiseerd’. Het zou goed zijn als deze site ook dat soort zaken zou vermelden.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.