Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Brede scholen in het slop in Rotterdam

Brede scholen in het slop in Rotterdam

Rotterdamse scholen die dachten vanaf volgend jaar onderdeel te worden van een brede school komen bedrogen uit. De gemeente heeft besloten om geen geld te investeren in scholen die niet aan de kwaliteitseisen voldoen. Dat betekent dat duizenden kinderen geen budget hebben voor naschoolse/extra activiteiten via de school.

Paradepaardje of…..
De Rotterdamse versie van de brede school gold jarenlang als een paradepaardje, maar vorig jaar bleek dat de kwaliteit van het Rotterdamse onderwijs achterbleef bij andere grote steden. De kwaliteitseisen werden vervolgens aangescherpt en nu blijkt 40 procent van de scholen niet aan die richtlijnen te voldoen.

Plannen voldoen niet
Volgens onderwijswethouder Hugo de Jonge zijn er in het afgelopen jaar met alle schoolbesturen heldere afspraken gemaakt over het extra pakket dat voor een brede school moet worden geboden. Hij vindt dan ook dat de ouders de schoolbesturen moeten aanspreken op het feit dat hun plannen blijkbaar niet voldoen. Volgens hem wordt de scholen komende tijd duidelijk gemaakt waarom ze geen geld hebben gekregen. ‘Volgend jaar hebben ze weer een kans om een goed plan in te dienen.’

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.