Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Brancheorganisaties reageren op uitzending Radar

Brancheorganisaties reageren op uitzending Radar

MOgroep Kinderopvang en de Branchevereniging ondernemers in de kinderopvang (BKN) hebben per brief gereageerd op de uitzending van Radar waarin een item over gedupeerde ouders van gastouderbureaus werd uitgezonden. Het item bestond voor een groot deel uit een reportage uit 2008 toen gedupeerde klanten van gastouderbureau Appelbloesem werden gevolgd.

‘Simplistisch’
MOgroep en de BKN betreuren de simplistische en tendentieuze wijze waarop Radar uitleg geeft over de gastouderopvang. Zij benadrukken in de brief dat Radar terecht kritisch is over het feit dat ouders de totaal ontvangen kinderopvangtoeslag over 2008 en 2009 moeten terugbetalen. Bij sommige ouders loopt dit bedrag op tot 27.000 euro. Veel ouders kunnen dit niet betalen en zijn verwikkeld in een ingewikkelde procedure bij de Belastingdienst. Maar de brancheorganisaties vinden het beeld dat in de uitzending van de gastouderopvang wordt neergezet niet corresponderen met de actuele werkelijkheid.

Drastische wijziging regelgeving
‘De regelgeving voor de gastouderopvang is immers drastisch gewijzigd waardoor frauderende gastouderbureaus nu sneller en effectiever kunnen worden aangepakt. Ondermeer doordat malafide bureaus niet meer worden opgenomen in het register.’ De brancheorganisaties betreuren het dat er in het item steeds opnieuw gebruik is gemaakt van beelden uit een reportage van enige jaren geleden en nodigt Radar uit om met eigen ogen te zien hoe de huidige gastouder functioneert zoals gastouderopvang bedoeld is.

Bekijk de brief >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.