Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Brancheorganisatie schrijft brief aan Rutte en Buma

Brancheorganisatie schrijft brief aan Rutte en Buma

De Brancheorganisatie Kinderopvang heeft de lijsttrekkers van de VVD en het CDA, Mark Rutte en Sybrand van Haersma Buma een brief geschreven waarin zij vragen of de partijen zich aan hun verkiezingsbelofte willen houden. Beide regeringspartijen hebben onlangs aangegeven niet nog meer te bezuinigen op de kinderopvang. Het CDA wil de voorgenomen bezuinigingen voor 2013 zelfs terugdraaien.

Lente-akkoord
De uitspraken van CDA-leider Van Haersma Buma hebben tot veel discussie geleid. Hij vindt het plan om midden- en hoge inkomens minder kinderopvangtoeslag toe te kennen vanaf 2013 toch geen goede maatregel. In het lente-akkoord tekenden het CDA nog voor deze bezuinigingsmaatregel, samen met de VVD, D66, de Christenunie en GroenLinks. Laatstgenoemde partij stemde tot dat akkoord altijd tegen alle bezuinigingsmaatregelen en vindt de timing van het CDA zondanig dat ze het typeert als ‘holle verkiezingsretoriek’.

Terughoudend
De Brancheorganisatie geeft aan dat ze, na jaren van bezuiniging op bezuiniging, terughoudend is bij de belofte dat er niet nog meer bezuinigd gaat worden op de kinderopvang. In de brief benadrukt de belangenorganisatie nogmaals het desastreuze effect van bezuinigen op de kinderopvang en het belang van betaalbare kinderopvang voor de arbeidsparticipatie van ouders.

Lees de brief >>

Bron: Brancheorganisatie Kinderopvang
ANP Photo

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.