Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Brancheorganisatie heeft nieuwe interim-directeur

Hanneke van Tongeren is afgelopen maandag gestart als interim-directeur van Brancheorganisatie Kinderopvang. Zij heeft ervaring in de kinderopvangbranche als oprichter en voorzitter van Omroep Kinderdagverblijf Villa Kakelbont.
Hanneke van Tongeren.jpg
Naast haar ervaring in de kinderopvang heeft Van Tongeren een loopbaan bij de Nederlandse omroep.

Van Tongeren volgt Lex Staal op die onlangs vertrok naar de MOgroep. Het gaat om een interim-functie van nog onbekende duur. Dit zal mede afhankelijk zijn van de ontwikkelingen binnen de Brancheorganisatie.

Media Kinderopvang

Elf jaar lang gaf Van Tongeren leiding aan Stichting Kinderdagverblijf omroep, die in 1987 in het leven werd geroepen door een aantal televisieomroepen en het Muziekcentrum van de omroep. Vandaag de dag heet de organisatie Media Kinderopvang en heeft nog altijd opvanglocaties in Hilversum.

Werkervaring

Naast deze ervaring in de kinderopvang heeft Van Tongeren een loopbaan bij de Nederlandse omroep: eerst bij AVRO-Radio waar zij betrokken was bij de productie van amusements- en informatieve programma’s. Daarna bij de NOS, achtereenvolgens als ambtelijk secretaris OR en beleidsmedewerker P&O, en tenslotte bij NOS/NOB als manager Fonotheek. In die functie legde zij mede de basis voor het huidige Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. Ook was zij nieuwslezer bij de Radionieuwsdienst van het ANP en co-rapporteur van een onderzoek in opdracht van het Ministerie van Sociale Zaken naar de positie van vrouwen en mannen bij de Nederlandse omroep. Vervolgens bekleedde ze topposities bij de auteursrechtenorganisatie Buma/Stemra en Omroepvereniging Veronica.

Behalve Lex Staal maakte onlangs ook voorzitter Leo Houwen zijn vertrek bij de Brancheorganisatie Kinderopvang bekend. De Brancheorganisatie heeft met het vertrek van de twee heren én wijzigingen in het bestuur, een roerig jaar achter de rug. Lees meer>

Bestuurservaring

Van Tongeren vervulde diverse  bestuurlijke en maatschappelijke functies. Sinds 1998 werkt ze als zelfstandig interim manager en consultant. Maar ze was ook voorzitter van de Stichting Mr Annelien Kappeyne van de Coppello Foundation en Algemeen Bestuurslid van de Vereniging Vrijwilligers Palliatieve en Terminale Zorg. Op dit moment is zij bestuurslid van de Stichting Educhild.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.