Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Brabantse kinderopvang blijft dicht na overtredingen: bezetting meest acute probleem

Kinderdagverblijf Kei Lief in het Brabantse Megen blijft voorlopig dicht. Het lukt de eigenaar niet om voldoende medewerkers te vinden voor een heropening, nadat het kinderdagverblijf van de GGD gedwongen moest sluiten omdat er te weinig pedagogisch medewerkers op de groep stonden en documenten vervalst waren.
brabantse-kinderopvang-blijft-dicht-na-overtredingen-bezetting-meest-acute-probleem
Afbeelding ter illustratie, van André Rau via Pixabay

Tijdens de jaarlijks inspectie in december 2022 constateerde de GGD meerdere overtredingen bij kinderdagverblijf Kei Lief. Zo stonden er te weinig gediplomeerde pedagogisch medewerkers op de groep voor de maximaal 16 kinderen. Ook blijkt uit het inspectierapport dat Kei Lief betrapt is op het vervalsen van documenten. Ook gaven medewerkers aan zich niet gehoord te voelen door de eigenaresse, toen zij hun zorgen uitten over een kind op de groep. Kei Lief kwam onder verscherpt toezicht te staan. Toen op vrijdag 3 februari tijdens een GGD-controle wederom werd geconstateerd dat er te weinig medewerkers op de groep stonden, moest de opvang een week dicht.

Eigenaar Angelique Drent laat aan het Brabants Dagblad weten Kei Lief voorlopig niet meer te openen, omdat er op korte termijn niet aan de eisen van de GGD kan worden voldaan. Hoewel er de afgelopen week met de GGD en de gemeente OSS van alles geprobeerd is om alles op orde te krijgen voor de heropening, blijft de bezetting een probleem dat op korte termijn niet op te lossen is. Er is simpelweg niet voldoende personeel te vinden. ‘Dat is met pijn in het hart’, zegt Drent over de sluiting. ‘Want je wilt voor de ouders en de kinderen het beste.’

Wel is zij op zoek naar een nieuwe partij die het kinderdagverblijf wil overnemen, maar daarover zijn nog geen gesprekken gevoerd.

Bron: AD