Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

BOinK inventariseert prijzen kinderopvang

De Belangenvereniging van Ouders in de Kinderopvang (BOinK) wil de prijzen in de kinderopvang in kaart brengen. Zij vraagt ouders daarom een prijspeiling in te vullen.
BOinK prijspeiling
Door prijsstijgingen zou kinderopvang mogelijk duurder worden. - Foto: iStockBegin januari bracht de vereniging via RTL Nieuws een alarmerend bericht naar buiten, dat het uurtarief dat kinderopvangorganisaties rekenen vaak hoger is dan het maximumbedrag waar ouders toeslag over krijgen. Hierdoor zou kinderopvang voor gezinnen met een laag inkomen mogelijk duurder worden.

Hogere kosten

De Brancheorganisatie Kinderopvang verklaarde dat de maximum uurprijzen die de overheid heeft vastgesteld niet meer overeenkomen met de realiteit. Kinderopvangcentra hebben tegenwoordig te maken met hogere kosten door onder andere toegenomen regeldruk en hogere huisvestingskosten. En dat vraagt om hogere uurprijzen.

Kinderopvangtotaal schreef begin januari al over de mogelijk nadelige prijsstijgingen in de kinderopvang. Lees hier het volledige artikel

Onderzoek

Na verder onderzoek bleek half januari dat slechts een zeer kleine en specifieke groep gezinnen duurder uit is vanwege bovenstaande prijsstijgingen. Toch stelde PvdA-kamerlid Yücel hierover kamervragen aan minister Asscher. Zij vroeg hem onder andere een inventarisatie te maken van de prijsstijgingen per 2016.

Ook BOinK lijkt behoefte te hebben aan zo’n inventarisatie en heeft nu dus zelf actie ondernomen. Op de website van de vereniging kunnen ouders de prijspeiling invullen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.