Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Boek oud-directeur Hofnarretje op internet

Voormalig directeur van het Amsterdamse kinderdagverblijf 't Hofnarretje Albert Drent heeft donderdag zijn eerder aangekondigde boek op internet gepubliceerd. Donderdag bepaalde het gerechtshof dat het Openbaar Ministerie terecht heeft besloten Drent niet te vervolgen in het kader van de Amsterdamse zedenzaak.
Boek oud-directeur Hofnarretje op internet
Foto: ANP

‘Het was muisstil en er was nog weinig verkeer op de weg. Ik kon niet vermoeden wat er die dag allemaal nog zou gebeuren. Ik stapte de crèche binnen. Ook hier was het opvallend stil. Normaal lopen hier om 07.30 uur al allerlei ouders naar binnen om hun kind een onbezorgde dag op de crèche te bezorgen. In de gang lag een stapel was bij de wasmachine. Het was zo onwerkelijk stil!’

Dagboek

Deze tekst is te lezen op de achterflap van het boek van Drent. Aanvankelijk zou Drent zijn verhaal in gedrukte vorm uitgeven, maar hij wil dat het boek voor iedereen toegankelijk is en de indruk vermijden dat hij er geld aan wil verdienen, zo schrijft hij.

In het boek (te vinden op hetverhaalvanalbertdrent.com) geeft Drent (54) zijn visie op de Amsterdamse zedenzaak. Naast tal van bespiegelingen bevat het boek onder meer dagboekstukken, vanaf het moment dat de zedenzaak in alle hevigheid losbarstte, december 2010.

Brief aan ouders

Ook richt Drent zich in briefvorm rechtstreeks tot de ouders van de door Robert M. misbruikte kinderen. M. is hoofdverdachte in de zaak. Hij maakte slachtoffers toen hij bij ’t Hofnarretje werkte. Als hij het misbruik had kunnen voorkomen, zou hij dat ‘met alle kracht die in mij is’ hebben gedaan, schrijft Drent aan de ouders. Ook zegt hij ‘altijd bereid’ te zijn met ouders in gesprek te gaan.

Drents advocaat Geert-Jan Knoops zei donderdag dat met de beslissing van het gerechtshof een einde is gekomen aan een juridische lijdensweg van 3 jaar. De zaak heeft diepe sporen op Drent nagelaten, aldus de raadsman.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.